Kroz idućih 10 dana mi ističe hosting kod Hostgatora (Baby plan) i sad razmišljam dal da to obnavljam ili da pređem na drugi jefitniji hosting odnosno mislio sam preći na Hawk shared ili cloud hosting.
Trenutni produžetak hostinga mi iznosi 143$ s popustom kod HostGatora, dok kod Hawka to dobijem za nekih 40$ manje. Domena je regana kod hostgatora s SSL certifikatom i drugim dodacima i traje do kraja godine.
Sad me zanima dal ima kakvih problema i dal bi moglo biti oko prebacivanja domene s jednog hosta na drugi i ostale moguće komplikacije?
Koja ja razlika između ovog shared i cloud hostinga? (Hawk)
Dal se isplati za istu cijenu ici na cloud? Šta dobijem s time?
Stranica je u WP i template i plugini su jako zahtjevni i troše puno resursa, znači pored tog sajta nije bilo mjesta da se doda još koji jer bi se jednostavno srušila oba međutim brzina učitavanja i sve ostalo na stranici je odradeno bezprijekorno tj nema problema s hostingom kao takvim. U prosjeku imam 300-500 pregleda dnevno, s tim da je max nekih 50 korisnika bilo online u isto vrijeme. U narednih par mjeseci planiram napraviti još neke dodatke za WP koja bi također bili zahtjevniji odnosno proširio bi funkcije stranice i očekujem onda da bi moglo biti i 300 korisnika online i nekih 500-1000 pregleda dnevno. Znam da to nisu neke volike brojke ali za ono što meni treba jesu, samo kod mene su resursi u pitanju.
Molim preporuke i “najbolja” rješenja