Hostgator vs HawkHost

Kroz idućih 10 dana mi ističe hosting kod Hostgatora (Baby plan) i sad razmišljam dal da to obnavljam ili da pređem na drugi jefitniji hosting odnosno mislio sam preći na Hawk shared ili cloud hosting.

Trenutni produžetak hostinga mi iznosi 143$ s popustom kod HostGatora, dok kod Hawka to dobijem za nekih 40$ manje. Domena je regana kod hostgatora s SSL certifikatom i drugim dodacima i traje do kraja godine.
Sad me zanima dal ima kakvih problema i dal bi moglo biti oko prebacivanja domene s jednog hosta na drugi i ostale moguće komplikacije?

Koja ja razlika između ovog shared i cloud hostinga? (Hawk)
Dal se isplati za istu cijenu ici na cloud? Šta dobijem s time?

Stranica je u WP i template i plugini su jako zahtjevni i troše puno resursa, znači pored tog sajta nije bilo mjesta da se doda još koji jer bi se jednostavno srušila oba :confused: međutim brzina učitavanja i sve ostalo na stranici je odradeno bezprijekorno tj nema problema s hostingom kao takvim. U prosjeku imam 300-500 pregleda dnevno, s tim da je max nekih 50 korisnika bilo online u isto vrijeme. U narednih par mjeseci planiram napraviti još neke dodatke za WP koja bi također bili zahtjevniji odnosno proširio bi funkcije stranice i očekujem onda da bi moglo biti i 300 korisnika online i nekih 500-1000 pregleda dnevno. Znam da to nisu neke volike brojke ali za ono što meni treba jesu, samo kod mene su resursi u pitanju.

Molim preporuke i “najbolja” rješenja :slight_smile:

Hawk shared je 0 bodova ako imaš ozbiljnu stranicu. Možda su se popravili u zadnjih godinu dana, ali ja sam prešao sa hawka na namecheap i preporodio se koja razlika u brzini očitavanja. Nije ni namecheap Bog zna, ali je bolji od hawka.

1 Like

Sa Hawkom nemam iskustva. A sa Hostgatorom jako loša. Prvo što uvek navlače za prvo plaćanje je jedna cena, posle te ošure za sledeća produžavanja. Jednom su mi čak dodatno poskupeli uslugu i nakog prvog poskupljenja drastičnog. Uz sve to, promovišu UNLIMITED a meni tu par sitnih sajtova što je bilo već počelo da im pravi problem pa mi slali mailove kako trošim pune protoka itd, da se prebacim na veći paket. Totalno neprofesionalno. Guraju milione u marketing na silu, onaj sa cvikerima mi iskače na youtube na SVAKOM klipu al džabe im.

2 Likeova

Osim Namecheapa što bi mogli preporučiti?

Ukratko:

  • Treba mi brz hosting zbog zahtjevnog templatea i kroz pola godine stranica bi trebala dobiti dodatne funkcije
  • očekivano oko 500-1000 pregleda dnevno
  • 100 online korisnika u isto vrijeme
  • strano tržište
  • omjer cijene/kvalitete i pouzdanosti

Što mislite o ovoj ponudI Stellar Business?

Dal bi to izdržala ovo gore? Naravno kad sve to krene na bolje prebacio bi se na dedicated server i neki pouzdaniji.

Dok sam radio FB sa Namecheapovim onim minimalnim shared paketom sam znao da imam i po 500 ljudi online na sajtu i radilo je bez ikakvih problema.
Doduse obican sajt sa 12-13 plugina, ne toliko zahtevan plus cloudflare (sto i tebi savetujem) sam imao, tako da nije osecao hosting.

Vidim da imaju i podršku da oni prebace hosting i domenu kod sebe… Kako to funkcionira s obzirom da mi je domena aktivna hod hostgatora do kraja godine? Dal bi ja trebao čekati da istekne hosting pa prebaciti ili bi mogao već sad to napraviti?
Kad sam išao na onu opciju kod odabira hostinga -> transfer my domain kaže mi da to nije moguće…

S obzirom na tvoje iskustvo smatraš da bi mogao bez “problema” izgurati ovo moje i da dobijem jednako u odnosu na hostgator samo po 60$ jeftinijoj cijeni?

Domain mislim da možeš prebaciti. Obično je uslov koliko se sećam da poslednja 3 meseca nisu vršene promene na domainu. Ako nije ništa menjano zadnja 3 meseca, mislim da ćeš moći da transferuješ domain. Samo ga otključaš, uzmeš EPP kod i pokreneš transfer gde želiš.

Preporuka za Hawk! Bio na Hgatoru, preskup. Pisao sam vise puta o poredjenju ova dva hostinga. Cisto da se zna, rijec je o shared web hostingu a cijena je neuporediva. Jos ako ubodes neku akciju…

2 Likeova

Funkcionira vrlo lagano. Oni ti sve odrade uz pristupne podatke. Jedini ovo što je @imemperor1 spomenuo - domenu možeš prebaciti samo ako u posljednja tri mjeseca nisi mijenjao registar (kao što sada planiraš otići s jednog na drugi registar, pa kada odeš, 3 mjeseca nećeš moći seliti domenu kod nekog drugog). No i u tom slučaju da jesi, oni ti mogu prebaciti account od hostinga, a na domeni samo trebaš izmijeniti nameservere i sve će raditi kao urica.

Koristio Hawk, i migu ti reci da sam bio jako zadovoljan. Presao na dedicated, to je jedini razlog zasto jos uvek ne koristim hawk. E sada sve zavisi kakav sajt imas, koliko poseta…

Takođe, koristim HawkHost, već oko 2 godine i prezadovoljan sam… Nikada nisam poslao support ticket u vezi nekog problema, nikada se nije desio neki pad ili usporavanje servera, a cijena pristupačna, sve u svemu prezadovoljan…

Hawkhost - Imao sam 4 accounta kod njih, zadnjih godinu dana sve losiji i losiji, sad imam 1 i taj cu ugasit. Prenatrpaju neke servere pa ovisi kako naletis, uglavnom srozala se usluga u odnosu na prije.

Dal si već našao alternativno rješenje?

Imam na vise providera servere nekako mi stable host najbolje djeluje makar cuo sam da su nedavno prodani pa bi i to moglo otic u bananu. Stvarno sto se tice jeftinijih shareda tu je kako naletis na koji account. Namecheap je super ali ne nudi toliko koliko ostali a i skuplji je.


Po cijeni su tu, ali po ovome navedenom Hawk stvarno nudi puno više…

Ja imam dva hostinga kod Hawka. Jedan sam kupio kada sam prelazio sa hgatora a drugi sam kupio kada sam vidio koliko je jeftino. Takodje mislio sam da ce moji sajtovi zagusiti shared hosting pa da to malo rasteretim (nazalost nisam nikada doslo do toga). Zasto je vazan novembar? Zato sto je tada black friday. Tada se moze kupiti shared hosting za 32$ za dvije godine! To je 1.33$ mjesecno!

I onda… svake godine u novembru radim migraciju sa hostinga koji istice na hosting koji sam kupio. Malo planiranja nije na odmet.

2 Likeova

Mudro… jedino što nemogu čekati toliko :slight_smile: Jedino da uzmem kod hostgatora ako može na 3 mjeseca pa da onda kad bude popust kod Hawka prebacim na njih. Jel znaš možda jel to moguće?

Meni nisu dozvolili tu taktiku.

Pojma nemam ali znam kada sam jos koristio hgator da je bilo 11$ mjesec. Znaci to ti je 33$ za tri mjeseca i onda jos 30-ak za dvije godine. 33+oko 30-ak to ti je preko 63$. Po meni je bolje odmah uzeti ovaj na dvije godine.

Nedavno sam bio (imam još par dana) na OVH i nisam baš oduševljen. VPS cloud je u pitanju. Onako, dosta sporo ide instalacija OS-a, a zna često i zaštekati, pa treba slati ticket na koji odgovore ujutro, naredni dan.

Prešao na Hetzner (Cloud VPS). Instaliranje OS-a traje manje od 2 minute. Dosta bolji terminal kroz web, pregled resursa u detalje i stanje servera. Ako odustanem, i obrišem server, naplatit će samo onoliko koliko je bio aktivan.

Kod OVH mi još ide na živce što su mnoge stranice (objašnjenja i dokumentacija) na francuskom. Terminal kroz web je usporen i podsjeća da je ispred mene CRT monitor od 14". Pokušao sam migrirati jednu domenu sa godaddy na OVH, da vidim kako prolazi. Dakle, za važeću domenu (traje do 08. mjeseca 2019.) naplaćuju preko 20€ prijenos . Nisam do sada nikada to radio, ali mi se čini skupo dosta.