Hosting u Hr ili USA?

Pozdrav, imam jedno pitanje, neznam dali netko ima sa tim iskustva.
Imam jednu web stranicu koja je dosta ozbiljna (barem ja tako mislim), i predviđena je za Englesko govorno područje, USA i slično. Stranica je Physical Therapy and Rehabilitation | Physical Therapy Portal

Moje pitanje je dali google može kvalitetnije okarakterizirati stranicu i bolje ju pozicionirati ukoliko je stranica na USA hostingu pošto mi je ciljana populacija ustvari Amerika? ili to nema nikakve veze? Ova stranica je trenutno kod Hr hosting providera.

Hvala!

Ja sam čitao da može, ali nisam testirao tako da je ovo samo ono što sam pročitao.

Mislim da nemoze, odnosno prilicno sam siguran da nemoze jer bas to nebi imalo smisla. Bitan je sadrzaj, optimizacija i backlinkovi za SEO.

Što se tiče hostinga, ako više ciljas na strano tržište odnosno USA, moja preporuka ti je da uzmes USA hosting jel:

  1. Jeftiniji
  2. Pošto ciljas na USA posjetitelje - manja latencija je stoga i brži je hosting za USA posjetitelje

Brže učitavanje = bolji SEO :slight_smile: ima negdje case study tog istraživanja :smiley:

To je istina što se tiče brzine servera, ali ja govorim o latenciji, normlano da ce u HR europski serveri se brže očitavati, no amerikancima ce biti sporiji.

Što se tiče google SEO mjerenja brzine servera to nema veze s latencijom odnosn dali je hostan u HR, DE, ili USA. To je za google nevažno , no brzina servera je važna.

Upravo na to sam i ja mislio, navodno google gleda i brzinu očitavanja.

maratonac80 , ako ces uzimatat USA server pazi da nisu prebukirani i preoptereceni napravi neko istraživanje prije i ne preporucam da gledas web hostinge za 1$ ili slicno jel to nemoze biti dobro nikako :slight_smile:

Ja imam Unlimited hosting kod USA hosting tvrtke: ixwebhosting, već nekoliko godina i prezadovoljan sam uslugom. Kada god sam ih trebao, online podrška je bila uvijek dostupna i reagirali su izuzetno brzo tako da imam samo pohvale za njih.

affffffffffffffffffffffffffffffffffff -.-

Da, tako sam nekako i ja mislio da stvari stoje. Imam zakupljen hosting kod justhost-a pa možda ipak prebacim stranicu tamo. Ipak ta brzina učitavanja možda znači nešto. Ustvari ne mogu fulati ako ju prebacim zar ne?.. Host ionako već imam za neograničen broj stranica.

Brzinu učitavanja nećeš riješiti seljenjem stranice na drugi host, nego optimizacijom stranice.

Netačno.

Upravo sam sada završio jedan takav posao. Čovjek je imao Wordpress stranicu i trebalo mu je da se stranica učita ovisno o danu i opterećenju servera od 7-14 sekundi. Sada mu treba prema prvim preliminarnim rezultatima testiranja, prvo učitavanje 1.75 sekunda, ostala učitavanja: 585ms) Dakle točno je. Čovjek nije htio ostati na WPu zato što je stranica statična. Makar da je i na WPu ostao smanjili bi mu load za više od 50%. Dakle seljenje na drugi server neće znatno utjecati na brzinu učitavanja stranice.

Naravno da ima i do optimizacije, ali reći da hosting nema nikakvu ulogu je i dalje netačno.

bas to, optimizacija je najvaznija… host moze igrati ulogu ako je spor pa i on utjece…

Ja sam bas napravio za klijenta isti site iz WP-a u cistu PHP aplikaciju, na testovima WP sitea mu je brzina ucitavanja bila na 41% brzi od ostalih siteova, sad je score 93% brzi od ostalih(pingdom test), stranica se ucitava vise nego duplo brze + ima manje requestova, a jos nisam niti sve optimizacije napravio…

SEO nema veze sa datacentrom ili gdje je smjesten web site. Veze ima sadrzaj web stranice i kvalitet pus posjeta.

Oni govore o drugoj optimizaciji, ne search engine :).

Tehnicki Datacentar ti moze biti u susjednoj kuci ali cemu ti vrijedi kada je u “banani”.
Bitno je koliko je daleko fizicki datacentar od tvojih posjetitelja sto bi u tvome slucaju kupio hosting u USA mada nemora znacit
da ce biti bezi nego ovaj u HR-u jer zavisi da li ce hosting biti prenapucen ili ne.

Inace tople preporuke ti mogu dati za: Affordable Premium Hosting Services - DoHost.US ako mislis USA Shared hosting.

Ima li tko iskustva s hostgatorom, jedni su od vodećih? Njihov baby plan omogućuje neograničen promet i broj siteova. Jeli netko koristi ovaj hosting?

ja, nemam zalbe, jednio slabo odgovaraju na mail, ali na live chat su dobri, samo sam ponekad cekao i 30min