Hosting za sajt sa više od 10k posjeta

Pozdrav,
Da li neko zna da li postoji hosting rješenje koje može podnijeti web sajt koji ima 15-25k posjeta dnevno ().
Trenutno koristim litespeed hosting međutim, kod mog hostera je ograničen do 20.000 dalja rješenja su VPS i dedicated serveri.

ja sam na coolice hostu terao ovaj http://prntscr.com/th03ct

za 10e mjesecno… Sad placam msm 20e a imam 2-5 miliona ppsjeta mjesecno

1 Like

Pozdrav drug,
Upravo sam na forumu vidio još par preporuka za ovaj hosting. Hvala ti do neba, izuzetno mi znači.
Reci mi, kakva je podrška. Skripta koju koristim na sajtu zahtjeva isključenje mod_security na nalogu. Ukoliko nemam mogućnost da ga isključim sam , da li se oni mogu kontaktirati normalno tiketima ?

Pokušao sam naručiti vps hybrid hosting ali trenutno je “out of stock”.
Da li ima neka druga preporuka ?

Mogu ti ja instalirat panel i pripremit server za 50€, pa ga onda placaj 7€ mjesecno.

KVM VPS: 4 cores, 6GB RAM, 30GB SSD, 2TB traffic @ 10GB/s - Europa ili Amerika.

1 Like

i mene zanima, hajde malo pojasni , instalirati panel na šta ? koji je hosting opće ?

Pa uzeti cist VPS server sa vlastitom IP adresom logicno i na njega instalirati sve komponente koje su potrebne da tvoj sajt radi kako treba.

Možeš koristiti i https://www.cloudflare.com/ i onda sav promet ide preko njega a tvoj site nije izložen prema van već samo služi da bi CF-u kao izvor sadržaja. Skoro svi hrvatski veliki portali (osim Styrijinih) su iza CF-a. Jasno - pretpostavka je da tvoj site isporučuje dobre headere pa da cache radi kako treba.

3 Likeova

Za sada sam se snašao sa coolice hostom, izuzetno dobra priča. Cloudflare sam gledao, ali mi tu par stvari nije bilo jasno. Primjetio sam da ga koriste svi jači portali, ali sam predpostavio da je to enterprise ili business paket.
@alenzo Da li mi možeš poslati tvoj email ili kontakt u privatnoj poruci ili svejedno, nadam se da će biti potrebe i za vlastitim serverima pa bih te mogao kontaktirati. Ja u proteklih par dana nisam mogao naći nikoga ko bi mi administrirao server, osim pojedinih domaćih hosting kompanija, ali vjerovatno rade samo svoje servere. Sam nisam htio ni da pokušavam naravno :smiley: Bez obzira tutoriali ili ne, više volim platiti i biti siguran :smiley:

Taj paket upravo koristim, tera do 140k bez problema

ja sam imao i po skoro 300k u par navrata… udjem na cpanl da vidim kakvo je opeterecenje- i nista strasno, djeluje kao da bi moglo terati jos…

Jedino im je customer support los na oko- neprofesionalan… ali rijesse sve tako da je ok :smiley:

300k čega ? Pv ? U jednom trenutku ?
Jeli rade migraciju stranice ili moraš sam ?

Malo su sranje ovi LS paketi.,.daju malo gb prostira…za par mj napunim 4gb…

ih kamo srece 300k u jednom trenutku haha… 300k pregleda dnevno, iliti u najjacim momentima malo iznad 2000 korisnika istovremeno

Ja i ne objavljujem nov sadrzaj… imam isti sajt na nekoliko domena, mozda pojedinacno da je tezak oko 6GB… Zajebali su se pa mi originalno dali neogranicen SSD, pa sam nagruvao do 40 dok nisu skontali, i onda su mi stavili limit 40 umjesto 32 za koliko placam…

Takodje, dvaput u ovoj godini je bio neki rpoblem sa serverom (znaci kombinovano down time nekih 6-7 sati), ispali su korektni i oba puta dali sledeci mjesec za dz

A o čemu se radi sajt , jel možete da mi pošaljete link

E što sam alergičan na takve kao ti!
Em si novi na forumu em te zanimaju tuđi milioni (nebi li i ti ugrizo te torte)

Naravno da ne hahaha :smiley:

Nisam ja nova, ja ovaj forum pratim više nego ti, ali nisam bila član foruma, jer nemam baš puno vremena, sada sam se učlanila da bih stavila oglas za posao. Ne vidim šta je loše u tome što se interesujem za sajt koji ima 5 miliona mesečne posete. Valjda smo svi ovde zbog toga da bi smo nešto naučili i razmenili iskustva.

Ok hvala, pitala sam čisto iz radoznalosti.

E baš to je još više što me nervira !!!
Izviđanje!!!
Kao nemam vremena, a imas vremena izviđati , a nemaš sudjelovati

Ok, sve ste u pravu , ne da mi se raspravljati o glupostima.