Hrvatski webshopovi u kojima je omogućeno PayPal plaćanje

Hrvatski webshopovi u kojima je omogućeno PayPal plaćanje. Zna li netko za nekakav takav webshop u HR?

https://www.croweb.host/shop
Evo nas :slight_smile:

2 Likeova
1 Like

Sve ih je više i više, ja često kupujem na https://www.svijet-medija.hr/ i http://www.magazinrs.hr/, do sada sam imao samo dobra iskustva.

1 Like

U Hrvatskoj je tuzemno plaćanje paypalom/primanje uplata preko paypala nelegalno, a razlog tome je što je protuzakonito tuzemno plaćanje u bilo kojoj valuti osim u Hrvatskim kunama, a paypal ne podržava HRK kao valutu plaćanja.

Legalno plaćanje preko paypala na Hrvatskom web shopu je moguće jedino ako je kupac nerezident (izvan Hrvatske)

Potpuno krivo i potpuno netočno. Sve ovo što ste naveli vrijedi za bankovne transakcije unutar RH.
Stvar je kako se knjigovodstveno tretira PayPal račun. Već godinama koristimo PayPal i Skrill kao “virtualne” bankovne račune. Za to vrijeme bilo je nekoliko poreznih i inih nadzora i nikad nije bilo nikakvih problema. Još jednom: stvar je kako knjigovodstvo posloži ove račune.

Upravo kao što je ControlEng napisao, može se bez problema legalno naplaćivati putem paypala, ja to radim proteklih godinu dana bez ikakvih problema. Bitno je samo da knjigovođa svoj posao odradi kako treba.

U pravu su. Može se legalno plaćati preko Paypala, i primati uplate preko paypala na račun. Radio sam dosta webshopa koji primaju uplate preko paypala, i nitko nema problema. Također, poznajem dosta firmi koje redavno plaćaju narudžbe robe iz eu, preko paypala i nitko nema problema.

Ma odakle tebi takva informacija ? Čak je i porezna pisala o paypalu ( evo primjer gdje su odgovorili na upit kako se tretira uplata sa paypala u vezi fiksalizacije) .Da je paypal nelegalan onda bi tako i odgovorili

http://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=18889

1 Like

Brzinsko pitanje: da li je još uvijek moguće povlačiti novac s PayPala na žiro račun firme samo preko Visa kartice ili je PayPal omogućio i direktni wire transfer na žiro račun (u HR banci)?

Samo VISA kartica.
Za wire transfer moraš imati USA bankovni račun i to je to.

STROPS
Sportska odjeća o obuća.

Cijelu prošlu godinu plaćao sam VIP-u VipMe bonove preko PayPal-a i sve je bilo OK. Račun bi se apdejatao iste sekunde. Prije tjedan dana uplata je zapela, tj. uzeli su pare i poslali mi već iskorišteni 14-znamenkasti broj. Pri prvom razgovoru s podrškom, treba mi je mrtvo-hladno izvalila da su oni tek počeli s naplatom preko PayPala i da ja izmišljam da plaćam bonove već godinu dana. OK. Možda sam ja lud. Drugi poziv podršci otkrio mi je da je moj bon završio kod nekog drugog. Zanimljivo. Treći poziv: tip mi se kune da mi je VIP vratio pare na račun, greška je bila do njih i bla bla. Naravno, čista laž. PayPal bi mi javio da su pare vraćene. Otvorio sam dispute i čekam da mi Paypal vrati pare, kad bih čekao na VIP, osijedio bih. Ne plaćajte gadovima preko interneta, nemaju kvalitetnu podršku i sve je to bijedno odrađeno. Navikli su na monopol i očekuju da će nas gaziti i ovim putem. Što se mene tiče, malo sutra.

Posto kazes da si na VIP-u na bonove znaci da te ne drzi nikakva pretplata pa moram pitati, zasto vip?

Ma, nije to ni bitno, na VIP-u sam već preko 15 godina. HT mi se gadi, a Telci su recept za katastrofu, pa eto… Samo sam htio reći da takve naše tvrtke nisu pogodne za poslovanje preko neta, što podrazumijeva da korisnici imaju povjerenja u njih da bi to zaživilo, a koliko znam, sve je to šaka jada s gomilom nesposobnih managera i “da te bog sačuva” podrškom. Mada, tako je i vani, pa vjerujem da je to već iskušani model poslovanja.

Može mala pomoć u vezi plaćanja preko PayPal-a . Htio bi jednom obrtu platiti račun preko Paypal-a. Poslali su mi ponudu meilom u iznosu od 134,54 Kn. Kad sam htio platiti Pay Palom, otvara mi se opcija samo plaćanja u Eur ili Usd. Kako da izvršim konverziju, a da ih ne oštetim, tj manje platim. ili ima neki drugi način. Probao sam tražiti upute, ali nisam imao uspjeha.

Znaci po ovime linku, uplate preko paypala izdaju se transakcijski racuni? Hm, nije mi to bas jasno.