.htaccess 404 error

Pozdrav jel neko zna kako da napravim 404 error al na primjer da kad se dode na stranicu www.nekadomena.com/nesto/nesto da prikaze 404 error znam za ovo pravilo al to nefunkcionira ako ide /nesto/nesto

ErrorDocument 404 error\404page.html

ErrorDocument 404 /error/404page.html
Obrati pažnju na početni /

Eh a sta ako netko napise /test/404.html meni treba za univerzalno bilo sta da se napise Da izbaci error

Jesi uopće upotrijebio kod što ti je dao prije nego si napisao ovaj post?

Jesam ali meni treba za univerzalno a ne za error samo

Ako imaš stranicu example.com/error/404page.html

i u example.com/.htaccess imaš redak “ErrorDocument 404 /error/404page.html”

kada netko upiše example.com/test/404.html (nepostojeća stranica)

prikazat će mu se example.com/error/404page.html

Ako ti to nije dovoljno univerzalno, onda moraš objasniti što tebi znači riječ “univerzalno”.

Univerzalno što?
Kada netko otvori stranicu koja ne postoji, pokazat će mu se taj 404 dokument koji si specificirao.

To znaci ako stavim taj na adresu npr
Www.mojadomena.com/mnmnmnm prikaze error i na toj stranici za error postavim sliku al kad napisem www.mojadomena.com/mnmnmnm/mnmmnm nepokaze sliku al prikaze samo titl koja sam naveo u 404page.html

Imaš <img src="slika.png"> umjesto <img src="/slika.png">

Opet, obrati pažnju na /

Ja sam za 404page.html napravio css bacground width height 100% i u html preko a href i class radim sad kak izvest to sta si ti mislio

Ako imas problema, najlakse ti ih je rijesiti tako da koristis apsolutnu putanju za sliku.

Dakle ako imas css onda ide: background: url( 'http://mojadomena.com/images/pozadina.png' );

Izgleda da nesmijem vuc css fajl nego trebam u html napraviti stil sa < style </ style jer recimo aki mi je fajl www.mojadomena.com/css/style.css i odem na stranicu www.mokadomena.com/mnmn/mnmn izbaci www.mojadomena.com/mnmn/css/style.css sta nepostoji i zato je nevidljivo

Smiješ, nešto krivo radiš.

Svuda mi prihvaca samo kod 404 doda nastavak pa zato neradi.

Vjerovatno cu stavit css u html i radit ce a i nije puno mozda sveukupno 15 redova

Ništa ja tebe ne razumijem. Pokušaj fino objasniti gdje nastaje problem i vjerojatno će biti netko na forumu tko će ti znati pomoći. Pišeš polushvatljive rečenice, kao da imamo pristup tvom mozgu pa da znamo na što misliš kada kažeš tako skraćeno nešto.

< link rel=“stylesheet” href=“css/error.css” type=“text/css” /> napravit cu da mi vuce www.mojadomena.com/css/error.css jer mi nece prikazivat ako domena ide www.mojadomena.com/nesto/nesto pod errorom jel sad ista jasnije

Da ti budem iskren i nije baš, nije mi jasno tko tu koga ima “vući” i što znači kad “domena ide pod errorom”.

A jesi probao hoće raditi sljedeće?

<link rel="stylesheet" href="http://mojadomena.com/css/error.css"> 

Onda ne moraš kopirati nikakav CSS kod u .html datoteku već možeš zadržati u jednoj .css datoteci.

Da to sam i reko to radi stvar je u tome

Ako koristiš relativne putove, koristi ih relativno u odnosu na korijenski direktorij. Dakle, to je ono / na početku o čemu stalno pričam. Znači, ako ti je fajl www.mojadomena.com/css/style.css ovo sa / na početku mora raditi:

<link rel="stylesheet" href="/css/error.css">

Ako ti je staviti / na početak baš toliki problem, koristi apsolutni put. I ovo mora raditi:

<link rel="stylesheet" href="http://mojadomena.com/css/error.css">

A naposlijetku, možeš i CSS staviti unutar HTML fajla. Problem je sa eventualnim slikama…

Kod error stranica najvažnije je da sve, baš sve putove koristiš sa / na početku, dakle relativno u odnosu na korijenski direktorij, sa / na početku.
Ako ne koristiš / na početku, error stranica ti se neće, ne može i ne smije ispravno prikazivati. Osim u slučaju da utipkaš URL nepostojeće stranice koja bi trebala biti u istom direktoriju u kojem je error datoteka - u tom slučaju se, eto, slučajno poklopi da su svi putovi ispravni. U ostalim slučajevima, ako ne koristiš / na početku, putovi neće, ne mogu i ne smiju biti ispravni.

2 Likes

Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact