.htaccess, redirect 301 i još ponešto

Otvaram novu temu jer postojeće ne obuhvaćaju sve što želim pitati. Mislim da će dobro doći i drugima ako bude odgovara, pa da sve bude na jednom mjestu.

Imam puno pitanja :smiley: Neka možda budu pogrešno postavljena, početnička i sl., ali hebiga :slight_smile:

  1. Trebam redirect jedne domene i svih njenih indeksiranih URL-ova na drugu domenu. Znači domena1.com (plus domena1.com/*) treba ići 301 redirectom na domena2.com.

Molim da netko napiše što točno trebam upisati u .htaccess file tako da mogu samo iskopirati kod :slight_smile: Naravno, domenu ću promijeniti.

Buni me i jel domena sa koje se redirecta treba biti u www.domena1.com formatu ili bez www i da li treba voditi računa da li je http ili https, kao i da li je redirect na www ili bez i da li je http ili https. Ako može netko i na to odgovoriti biti ću zahvalan.

  1. Jel moguće zadati 301 redirect da svi URL-ovi koji počinju sa npr Domena1.com/tag (i koji onda mogu biti domena1.com/tag/keyword1, domena1.com/tag/keyword2, domena1.com/tag/keyword3 itd) preusmjeravaju na npr. domena1.com/blog

Znači da ne postavljam za svaki URL zasebnu naredbu preusmjerenja nego da odmah odredim da sve što sadrži domena1.com/tag u URL-u (uključujući i sve dalje) bude preusmjereno na npr. domena1.com/blog.
Da li je to moguće? Ako je, molim da netko napiše točan kod koji ću samo prekopirat odavde u .htaccess i promijenit ime domene :slight_smile:

To je to za sada, ali moguće da se sjetim još nečeg :slight_smile: Unaprijed hvala na odgovorima

Probaj ovo:

RewriteEngine on 
RewriteRule ^(.*)$ http://www.newdomain.com/$1 [R=301,L]

(podesi za novu domenu kako ti god paše, www sa ili bez, http ili https ako imaš certifikat)

Probaj ovo:

RewriteEngine On
RewriteRule ^tag/(.*) /blog/ [R=301,L]
2 Likeova

Hvala, ovo radi…