U rootu imam wordpress, onda imam domenu (folder) i u toj domeni/folderu skriptu. Skripta ima limit velicinu slike, pa sam mislio rijesiti taj problem tako da u .htaccess rootu stavim slijedeće:
Netreba mi za wordpress. Root public_html mi je ustvari example.com i tu mi je wordpress, u public_html sam napravio test folder i stavio neku skriptu. Za uplodati sliku kroz admin panel skripte trebam staviti 60mb limit.
U test folderu imam isto htaccess gdje sam stavio ovako:
SetEnv APPLICATION_ENV development #php_value memory_limit 512M #php_value upload_max_filesize 60M
Moguće je unutar same skripte u php-u postaviti maksimalnu veličinu upload datoteke. Najveći problem na shared hostingu i je što nemaš direktan pristup php.ini pa se u ovakvim slučajevima komplicirano ono što je jednostavno.
Mogu li ja kontaktirati support da mi povečaju taj upload? Ako da, neznam kako objasniti jedino povecati na example.com/test da mogu uplodati sliku od 60mb.
[quote=“dombo”]
Najveći problem na shared hostingu i je što nemaš direktan pristup php.ini pa se u ovakvim slučajevima komplicirano ono što je jednostavno.[/quote]
Ovisi o hostingu, nekada u root (ili PRAVI root ili httpdocs) ubaciš php.ini, pa radi. Ili .user.ini. Ali i često hostinzi imaju hard limite za neke stvari, doduše za upload nisam vidio, ali za memoriju jesam.
Pokušao sam sada i neće. To je inaće map skripta. Uplodam sliku mape odnosno slike i postavljam poi po njoj. Međutim kad idem na add new map nemam ništa tamo znaći da nemam nikakve mape. Uplodao sam tu 54Mb sliku u folder gdje se inaće nalazi uplodana mapa međutim ništa ne očitava. Pokušao sam uplodati 2Mb mapu i u ftp zamjenit ime s tom 54Mb slikom međutim ništa. U adminu imam opciju Slice gdje izreže sliku na nekoliko djelova tj da se “lakse” uklopi u mapu medutim kad zamjenim ime s time i idem Slice bijeli ekran browsera kao da se zaledio i ništa neradi onda idem delete sliku i dobijem ovo:
An error occurred
Page not found
Exception information:
Message: Action “mapId” does not exist and was not trapped in __call()
Stack trace: