Html/css/js sučelje za fullscreen desktop aplikaciju iz koje se ne može izaći

Pozdrav,

imam jedan problem o kojem razmišljam kako ga riješiti. Naime, trebao bih napraviti aplikaciju koja bi se dizala fullscreen, dakle preko cijelog ekrana i da se iz nje ne može izaći, smanjiti je ili slično. Najjednostavnije mi je rješenje html zbog toga što u njemu prilično jednostavno mogu napraviti lijepo i efektno sučelje, a i preko javascripta mogu jednostavno implementirati jedan program koji ima library za javascript, a treba mi i php u svemu zajedno. Stvar je u tome što se ne bi smjelo vidjeti da je to html/css, ne bi se smjelo moći izađi određenom kombinacijom tipki, znači u osnovi da izgleda poput desktopa na računalu, ne vizualno nego funkcionalno. Razmišljao sam o flexu i takvim kombinacijama, ali onda imam problem sa implementacijom tog programa.

Pada mi na pamet da firefox kompajliram bez ikakvih dodataka, bez menija, bez ičega i da fiksiram da se otvara fullscreen i da se ne može zatvoriti. Problem je što ne znam kako to napraviti i da li se može napraviti.

Ima tko kakvih ideja?

Ako govorimo o Windowsima, onda web-stranici naprosto dodjeliš ekstenziju HTA i dobio si tzv. “HTML aplikaciju” - klijentski kod u web-stranici ima sva prava pristupa kao i bilo koja druga desktop aplikacija. Googleaj malo za “HTA Application” ili sl. na MSDN-u.

Drugi dio priče - full screen i da se ne može izaći, to je klasična “kiosk” aplikacija. Googleaj za “kiosk application” da vidiš kakva rješenja i ideje postoje.

Također nemoj zaboraviti da je u svakom operacijskom sustavu ljuska naprosto običan program. Tako se standardna ljuska (explorer.exe u Windowsima) može zamijeniti s vlastitim procesom. Ovo zapravo i koriste neka kiosk-rješenja (v. npr.


).

Konačno, kroz Policy Management i odvojeni korisnički account možeš provesti restrikciju nad time što korisnik može pokretati uopće (zamijenio ili nezamijenio ljusku), poput onemogućavanja Ctrl+Alt+Del tipki i sl.

Poanta je da ovo što tražiš obuhvaća više “poglavlja” iz knjige poznavanja operacijskog sustava i nije trivijalno ako želiš napraviti profi rješenje.

Možda ne bi bilo na odmet da kreneš od komercijalnih ili open-source kiosk-rješenja.

E da, zaboravio sam važnu stvar - to bi najvjerojatnije dizao na Linuxu.

Da malo još konkretiziram, to bi zapravo bila aplikacija koja bi se dizala ljudima na televiziji, prikazivala određene podatke i omogućavala određene funkcije, a s obzirom da funkcionalnost već imam riješenu s php-om i mysql-om, moram samo složiti novo sučelje za televiziju, i to na način da korisnik može koristiti samo to i ništa drugo.

Uzmi Adobe Air, radi na linuxu i kuda ide linux moguće da će ići i Adobe Air. Već ima likova koji su u njemu radili server aplikacije ali to je malo problematično jer to je Event driven tehnologija.

I najbolje što možeš raditi u js/html kombinaciji i ako ti zatreba možeš korisiti i flash api.

Neznam kako sada stoji Adobe AIR jer dok sam ja radio u njemu to je bila tehnologija iz srednjeg vijeka (još je bila u beti) a implementirao sam desktop aplikaciju koja je slikala video na web stranici.
Tako za web orijentirane developere može se svašta, nećeš pogriješiti.

I već je bilo prezentacija gdje se vrtio na kiosku, televizoru a i mobitelu.

Mislim da bi mi to odgovaralo, pozabavit ću se detaljnije time. Ako netko ima još neki prijedlog ili neko gotovo rješenje, primam sve ideje.

Dakle, nešto od ove funkcionalnosti bi meni trebalo:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja