Hueman thema izmjena postova na homepage?

Pozdrav svima, treba mi pomoc oko hueman theme kako povecati broj postova na home page, znaci ja sad imam sajt i imam sve slozene postove ali na home page su thumbnaili previse veliki i zauzimaju mnogo prostora tako da imam samo 2 posta u jednom redu, ja bih htio da smanjim thumbnail i da moze da mi stanu 4 posta u jednom redu, sada ne znam koliko sam ja ovo dobro objasnio sada cu da postavim slike posto sam vidio da je jedan lik to izmjenio ali ja nikako ne mogu da nadjem kako da smanjim thumbnail …

ovako to izgleda meni…

A ovako bi ja htio da mi bude znaci samo da smanjim ove slicice od postova id a povecam broj postova…

a što ne probaš colormag temu? free je…

Mislim da je ova dobra tema i bas mi odgovara, ovo mi je za adult sajt… Samo da napravim da mi moze vise postova kao sto je gore na sliku i bice mi dobro…

Ta tema ne nudi tu opciju, tako da ćeš morati malo kod ‘promućkati’ :stuck_out_tongue:

https://wordpress.org/support/topic/home-page-post-list-3-columns-2/

samo umjesto 3 stavi 4 i umjesto 33% stavi 25%

Ovo sam zmjenio i stavio 4 ali ovo 33% ne mogu da nadjem, ne znam dje da izmjenim…

Nasao sam main.css i izmjenim ovo 33% , stavim na 25% ali opet isto nista se ne desava… Zna li neko kako ovo da napravim?

Znam ja.

Mjenja se na dva mjesta.

Prvo promjenis velicinu koju post zauzima na home pagu. Default je 50%, znaci dva posta u redu.

Ja sam prije to mjenjao u fajlu style.css

.post-list .page { width: 25%; float: left; }

Nakon toga u index.php

<?php if($i % 2 == 0) { echo '
'; } $i++; endwhile; echo '
'; ?>

broj 2 promjenis sa 4 ako je npr. 25%.

Ovo je iz verzije 1.5.7.

Sad je mislim aktuelna vec 3.x

Mozda ti je najlakse da ovo uradis
$ grep -R ‘.post-list .page’ *
responsive.css: .post-list .page { width: 100%; }
style.css:.post-list .page { width: 25%; float: left; }

I da, to sto se nista ne desava, moze imati veze sa cachem wp stranice. Obrisi kes pa probaj ponovo.

Cisto da znas, sve promjene ce biti obrisana kada updejtujes temu.

u index.php sam izmjenio kao sto se vidi, a u style nema dje da se izmjeni ali sam usao na hosting u main.css i tamo izmjenio i sacuvao ali se ne desava nista, brisao sam chache i sve …

Pogledaj ovaj tutorial, vidi može li ti pomoći… https://youtu.be/PDnt6mGZfpc

Nisam uspio podesit sa ovim pluginom, ako je neko voljan pomoci poslacu na PM i sajt koje je ovo uradio sa istom temom kao sto imam i ja … U jedno vrijeme sam uspio smanjiti slicice ali to na mobilnom nije izgledalo nikako sve je previse zbijeno i obisi jedni ispod drugog haos, dok je na komp bilo sve uredu…

Zna li neko kako ovo da sredim?

Na putu sam ove sedmice ali cim sjednem za komp, saljem ti podatke

Trebalo bi da ima main.css.min, tu probaj promjeniti parametar 50%. Najlaksi nacin: trazi 50% parametar, promjeni ga u 25%, vidi jel se promjenilo. Mislim da imas mozda na 3,4 mjesta 50% parametar. Sretno!:slight_smile:

Da evo uspio sam na jednom sajtu promjeniti, sve dje je imalo sam izmjenio, zamisli samo mi jedan bio file ostao dje nisam izmjenio i zato nije htjelo. Hvala bobo majtsotoree… :smiley:

1 Like

Pošto je forum gde se razmenjuju iskustva, a pomoć si dobio onda lepo napraviš mini “How to” i podeliš sa korisnicima foruma. Ima još ljudi verovatno koji će tražiti ili su u potrazi za promenom…

1 Like

Ovako sam ja rijesio problem: znaci posto nema u temu stayle.css vec morate ici na hostig dje ste instalirali temu i tamo naci main.css i ostale .css , znaci imate 4 file u kojoj morate izmjeniti cod .post-list .page { width: 25%; float: left; } , znaci vama pise 50% vi stavite 25% i to je to, imate sliku koja su to 4 filea. Zatim idete u wordpress i tamo idete u index.php i nadjete ovakav cod


<?php $i = 1; echo '
'; while ( have_posts() ): the_post(); ?>
<?php get_template_part('content'); ?>
<?php if($i % 2 == 0) { echo '
'; } $i++; endwhile; echo '
'; ?>
sada samo treba umesto " 2 " napisati " 4 " to bi trebalo da izgleda ovako:
<?php $i = 1; echo '
'; while ( have_posts() ): the_post(); ?> <?php get_template_part('content'); ?> <?php if($i % 4 == 0) { echo '
'; } $i++; endwhile; echo '
'; ?>

I to je to nadam se da sam fino objasnio evo i slika od ona 4 filea u kojima treba izmjenidi cod. Samo sto ovde se ne vidi ovaj cod koji treba izmjeniti u index.php tek sada vidim, imate link koji je anja postavila to je taj cod, znaci samo je bitno da na hosting izmjenite u 4 ova fajla i ovamo stavite umesto " 2 " vi stavite " 4 " sve u svemu ako nekom nije jasno i dalje moze se javiti na PM ili cu ponovo pokusati da objasnim :smiley:

1 Like

Ma nista :slight_smile:

1 Like

Novavideo probaj tu temu vidim pisao si mi u inbox tek sam sada usao :smiley:

Ako si se zaljubio u Hueman, moj jedini savjet je da pogledaš i ostale Aleksandrove teme na njegovoj stranici: http://alxmedia.se/ ima još nekoliko jako zanimljivih tema koje su također besplatne a i riješile bi tvoj problem.

pozz.

1 Like

Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact