Hvata li inspekcija male oglašivače?

Ponekad se na forumu postavi pitanje gleda li stvarno porezna inspekcija na male oglašivače?

Evo jedna tema s Legalisa koja bi mogla dati odgovor:

Također, tko ima oglasnike, ne zaboravite na obveze iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, čl. 7. Primjer iz prakse:

Hm zanimljivo… baš sam prmjetio da dosta ljudi ima prave dućene po oglasnicima ili facebooku sa brdom artikala. Znači kazna i nije prevelika, jedino ako ponoviš (ne)djelo možda onda više oderu?

Kazna ti je kazna - ona je odgojno-popravna mjera, neka vrsta šamara. Zato može biti i umanjena, negdje gdje zakon dopušta možda i posve ukinuta ukoliko uvjeriš suca da su efekti već postignuti kao da je kazna izrečena. Nakon toga, naravno, slijedi popravljanje štete - plaćanje neprijavljenog i neplaćenog poreza, kojeg - pošto takav nema knjigovodstvo - odokativno ocjenjuje PU. :slight_smile:

Kad pogledaš koliko se prije profesora oglašavalo za instrukcije pa i drugih djelatnosti tipa masaže. Danas je to svedeno na minimum ili ih uopče nema. Baš sam neki dan tražio neku maserku na crnjaka da me izmasira i nisam našao. Dok sam prije mogao birati i godine :zub:

Ova tema s legalisa meni nije jasna. Neregistrirano oglasavanje?
Pa sto je ona oglasavala? I zar je povjerovati da se inspektorat bavi tim stvarima?
Da ganja po Facebooku nezaposlene ljude dok se u isto vrijeme u drzavi desava kriminal vecih razmjera kao sto je mito i korupcija na najvisoj drzavnoj razini!!!

Ukoliko napraviš prijavu inspektoratu, inspektorat je dužan tu prijavu obraditi. Ne mogu baciti prijavu u smeće zato što u državi postoje važnije stvari. Znači, nvj. ju je netko prijavio.

Da, vrlo vjerojatno. Pretpostavljam da je ona nesto reklamirala svoje, tipa da prodaje nesto sto radi kod kuce. Frizeraj, nakit, kozmetika itd…

Inace tvoja recenica gore jako dobro zvuci. Zvuci kao da zivimo u Njemackoj. Kao da inspektorat nema posla pa kad konacno dobije prijavu odmah ode je rijesiti. Kao da ove malverzatore, npr ovi iz Varazdina (aktualni), kao da takvih nema u svakom gradu, selu u drzavi, koji su pronevjerili miljune, unistili zivote drugim ljudima…

Dok gospođa iz navedenog primjera je zaradila s im oglasom mozda 100 kuna (ako uopce je). U ovoj drzavi ima sve vise i vise apsurda. Kao da zakonodavci misle da ce sa tim apsurdima biti blize europi…

Nemoj politizirati - ovo nije Birtija.

Službenici inspektorata nisu policijski kriminalni istražitelji, pa da love “malverzatore iz Varaždina”. Inspektorat služi tome da uvodi red u svakodnevno poslovanje i tržište.

O efikasnosti inspekcijskog nadzora u cjelini se može razgovarati. U Irskoj, primjerice, postoji čak i inspektor za pivu koji provjerava da je piva ohlađena dovoljno, da se pjeni dovoljno, da nije prestara i sl. i samo ta služba godišnje obavi 250.000 nadzora u ugostiteljskim objektima. No, niti u Irskoj, niti u Hrvatskoj takav inspektor ne hvata švercere alkohola.

Aha, ok. Inace nisam ovdje politizirao, politizirao sma u onom drugom topicu, malo, sorry, necu vise.

Slazem se s svime sto si napisao. Samo opet se moze reci kako inspektorat koji hvata malene radi odlican posao dok ovaj koji hvata velike bas i ne. Da mi je znati zasto…

Mogu, ako dotični ima dobru vezu. Iskustvo iz prve ruke da niti ne izađu na teren, nit poduzmu išta.

[quote=“Digital01”]Mogu, ako dotični ima dobru vezu. Iskustvo iz prve ruke da niti ne izađu na teren, nit poduzmu išta.[/quote]Prijavu je svakako najbolje podnijeti pismeno s povratnicom, osim gdje postoji informacijski sustav koji prati stanje prijave, kao u slučaju prijava iz područja zaštite potrošača. Takva prijava mora rezultirati službenim rješenjem.

Evo novijih primjera:

Evo razvoj situacije u temi linkanoj gore.

Ne kuzim, gdje je razvoj?

Da si vidio u prvom postu linkanu temu odmah 7.1. onda bi 11.2., posjetivši istu temu ponovo, vidio razvoj u odnosu na ono što je u toj temi pisalo 7.1.

Da vidio sam to, samo sam se ponadao da postoji tema o tome što je bilo na suđenju…

Tko zna kada će biti sud, može i za pola godine i za godinu i pol… tako ti je to kod nas. A šta će mu napraviti… ako donese neke papire da nema prihoda, druge dokaze koji bi mogli pokazati njegovo slabo imovinsko stanje ili druge neprilike, te ako bezpogovorno sve prizna, pokaje se i obeća da neće nikada više, možda ga i samo pusti (ako mu je zakonski moguće) ili da najblažu moguću kaznu.

Funkcionira i ako pijan proletiš kroz crveno i ubiješ nekoga. Funkcionira i ako ideš pretjecati auto koji propušta pješaka, pa pokupiš i ubiješ istog pješaka bez tragova kočenja, tako da ovaj odleti 30 metara. Kako ne bi ovdje?


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact