Ideja za forum - kasno ili ne?

Vec duze vreme imam ideju da napravim forum i trazim saradnike za to. Znam sta cete da pomislite, ova ideja je bila mozda dobra 2006-te godine, ali…mozda postoji sansa. Sto se tice tematike foruma, ne bih da reklamiram, ali nas forum bi bio glavni “neprijatelj” najveceg zenskog foruma na Balkanu. Ne znam koliko ste upuceni u taj forum, ali cini mi se da je forum pro-feministicki, zenske slobode, muskarci su mekusci, bla bla bla, mislim da je vreme da tome stanemo na put. Vreme je da muskarci ponovo budu muskarci a da zene ponovo budu zene, ako znate na sta mislim, u poslednjih nekoliko godina vise se ne zna ko je musko, ko je zensko.

Ima li nekog da me podrzi? Ili smo zakasnili jedno petnaestak godina?

1 Like

Vjerujem da za forum jos nije kasno al bez jako dobrog marketinga, bit ce ti ga izuzetno tesko napraviti.

1 Like

Realno bez dobrog marketing sve je tesko napraviti xD
Forum mi je nekako old school stvar

Telegram org…već prisutni😀
I da svima preporučam da pogledaju Europa The Last Battle i nezz u kojoj epizodi se bas govori o feminizmu, na archives se samo snimci nalaze a mislim da serijal nije pod punim imenom vec se treba ukucati ETLB… a za tg grupe i kanale ako smijem i ako je netko zainteresiran da objavim linkove

Verovatno mislis na ana.rs forum, a takodje mislim da su ti pogresni motivi za pokretanje foruma.

1 Like

Ne znam na što misliš, možeš li to malo bolje pojasniti. :thinking:

Naravno, dobar, (pa i los) marketing se podrazumeva, samo mi je potrebna ekipa za tako nesto.

Ne znam koliko ste upuceni u teme na tom forumu, ali zene tamo vide tipicnog muskarca sa Balkana kao lenjog, pijanicu, impotentnog, ukratko, muskarci su im krivi za sve probleme ovog sveta.

@valkyrie, trenutno nemam vremena da detaljno pojasnim, ali ako si barem malo prisutna na drustvenim mrezama, shvatices o cemu pisem.

1 Like

Takav forum je bolje ne pokretat.

2 Likeova

Frend i ja smo započeli forum u 2022. iz hobija prvenstveno.

Ne postoji domaci jak incel forum da se svi zenomrzci okupe na istom mjestu :smiley:

Hahaha, incel forum bi bio ekstra, ali nisam mislio na to, mislio sam na neki forum gde ce se okupljati i zene i muskarci, da ponovo vratimo te neke tradicionalne vrednosti, ne mislim na forum gde cemo da pisemo samo o fudbalu, politici i internetu. Cak i na tom zenskom forumu postoji samo jedna sekcija gde je dozvoljeno da muskarci pitaju, evo bas im hvala sto su nas pustile da im se obratimo. Na mom forumu bi svi imali jednaka prava :slight_smile:

1 Like

A tako to nekako zvuči. :joy:

Žao mi je da nemaš vremena za objasniti jer ovako iskreno prvotni post zvuči iznimno salty. Kao da si pročitao neku temu negdje koja te osobno povrijedila i udarila ti na ego.
Evo ja gledam upravo taj forum i ne vidim ništa neobično. Kosa, nokti, trudnoća, mame, bla bla bla… klasične ženske priče. Ne vidim da je muškarcima zabranjeno komentiranje, dapače pravila vrijede i za članove i članice, ali svakako mi je jasno da većinu muškaraca ne zanimaju te teme.

Na to evo nisam naletjela, ali valjda svatko nađe upravo ono što traži. Uostalom, čar foruma i jesu različita mišljenja, sviđala se ona nama ili ne, sve dok god netko treći time nije ugrožen. Ovo što si naveo je uvredljivo, ali vjerujem da je karikirano te da je samo mišljenje pojedinaca na koje si se ti zakačio, a ne kompletne zajednice u cjelini.

Za forum vjerujem nikad nije kasno ako imaš dobru ideju i temu koja će okupiti veći broj ljudi. Meni se osobno tvoja ideja ne sviđa jer mi zvuči upravo suprotno od “svi bi imali jednaka prava” i djeluje kao svi bi trebali govoriti ono što ja mislim, a to ne može zaživjeti.

1 Like

Kad si vec odvojila svoje vreme da mi odgovoris, naci cu i ja vreme da ti koliko toliko objasnim :slight_smile:

Kao prvo, ne, nije mi nijedna tema licno pogodila, a jos manje da mi je povredila ego, bilo bi smesno da me pogodi misljenje nekoga koga ni ne poznajem. Generalno, meni je taj forum okej za ubijanje vremena, koje trenutno nemam :slight_smile:

Mnoge moje koleginice su mi rekle da svaka nova tema koja se otvori naidje na osudu ostalih clanica i clanova i da dosta radi cenzura, a to je suprotnost sta forum treba da bude. Naprimer, zena prevari muza, svi je osudjuju, muskarac nesto zabrlja, svi su protiv njega, itd. To je kontraproduktivno zato sto ljudi idu na forum da potraze pomoc ili savet, a ne osudu. Cak si i neke ex-clanice objavljivale snimke na Youtube-u kritikujuci forum, da je previse toksican i generalno neprijateljski nastrojen.

Zato sam i mislio da se napravi neki pandan tom forumu, gde nema cenzure i gde, ako neko ima problem, treba objektivno da mu se pomogne.

1 Like

Sad ću otići u totalan offtopic, ali nema veze.

Ovo je nažalost danas postao standard ponašanja na internetu. Ako koristiš društvene mreže i pratiš portale/grupe i slično na, primjerice, Facebooku, možeš vidjeti da to izgleda kao mnoštvo nezadovoljnih razjarenih hijena koje samo čekaju da nešto nekome pametuju, osude, prigovore etc. Na općim forumima je još gore stanje s obzirom na anonimnost kakvu forum pruža. Mislim da je jednostavno problem u ljudima, ne u platformi koju koriste.

Iz iskustva kojeg imam po forumima, rekla bih da svaki opći forum koji broji jako puno korisnika se na kraju svede na toksicnu atmosferu. Jednostavno previše ljudi, problem oko administracije i moderiranja, cenzuriranje stvari koje ne bi trebale biti cenzurirane, gledanje kroz prste na stvari koje bi trebale biti cenzurirane, najčešće zbog pritiska najbrojnijih i najaktivnijih korisnika.

Ovo super zvuči u teoriji, ali mislim da nije provedivo nažalost, zato i dalje smatram da perspektivu imaju manji specijalizirani forumi koji okupljaju ljude za određena specifična područja.

Ja se vraćam na tu temu ali preko telegrama, kanal koji žene isključivo vode i koje se baziraju na održavanju tradicije, obitelji i vrednota ima nekih 2 i pol tisuće članova

Tematika Europe u dr sv ratu koja traži isključivo istinu i dokazala je i iznosi činjenice ima 4 i pol tisuće članova

Imperivm ima 12.3k članova

Niggers 5.9k članova

This is Europa 7k

Hrvatsko iseljeništvo skoro 3k

Library of Thule 1.5k članova

Ima i chat dio od jednog od kanala gdje ima skoro 45k članova stoga…

1 Like

Nije da forum neće "opstati " vec je problem kao što si rekao “nezna se,tko je muško a tko žensko” kako češ kontrolirat ako “dragan” :rofl: sa dugom kosom i umjetnim sisama dođe na forum i krene “pucati ćorke po forumašima” :rofl: kad to kažem mislim “kenjat” po muškom rodu? A pimpač među nogama a on je 2m 120kg mišića i još saznaš da ti je susjed? Kako češ ga odj**** sa foruma kad ima pravo “kao” muško komentirat… :laughing::rofl::rofl::rofl::rofl: