Ideja za program - "stručni riječnik kratica"

…samo sheram ideju, upravo mi zatrebala. I naravno, ako netko zna da postoji tako nešto…da mi sugerira.
Uglavnom, ništa spektakularno, ali čini mi se vrlo korisnim. Tipa “stručni riječnik kratica”

Znači krenete čitati neku novu literaturu/terminologiju.
Recimo da početnik krene čitati o web developmentu…i sad nailazi na kratice: HTML, XML, CSS, JS , PHP, CPC …i hrpa takvih kratica koji su njemu tlaka za čitat, a svima koji su imalo u ovoj branši je tlaka za pisati pune nazive.

Program bi radio kao ovi translateri/addonsi na preglednicima…i kad bi korisnik kliknuo na neku kraticu, program bi analizirao okolinu te riječi (tekst na stranici) …i na osnovu teksta bi vrlo lako zaključio u koju skupinu kratica spada…te na osnovu toga bi objasnio korisniku o kakvom pojmu se radi.

Jel ima možda tako nešto?

Nemam, ali imam u planu nešto tako uraditi za par dana. Tj. napraviti opciju koja dozvoljava korisnicima unos “Pojam (Odaberi kategoriju/Dodaj sliku) -> Objašnjenje”. Iako sumnjam da će to dobro proći, ali vremenom nešto će se dodati korisno, pa će valjda neko i koristiti. Što čisto sumnjam, naš narod… Al’ eto, pokušat ću neke zanimljive pojmove i teme vezati.

Razmišljao sam o tome, i još jedna stvar koju ću uraditi jeste da te pojmove koji budu dodati, recimo “Kuća”, kada se nalazi u tekstu na stranici, iskoči onaj dosadni popup i piše objašnjenje za riječ “Kuća”, naravno postavio bi i opciju, ugasi pojmove ili nešto slično.

Ti radiš pluginove (addonse) za preglednike? Dotakao si se tog područja?