Ideja za web business na auto pilotu

Od 1.1. su kihnule flash igrice, a korona je učinila svoje na području putovanja i prihodi na stranicama su se opasno približili nuli.

Ima li tko ideju za web poslić koji može sam “pilotirati”?
Ne tražim zlatnu koku, dovoljno mi je 100 € mjesečno :slight_smile:

Hvala

Mozda adult sajtovi. Jedino mi to dodje poredivo sa kolicinom rada (pilotiranja) kod igrica

:wink: Barem nešto, meni ništa ne pada na pamet.

Samo trebaš imati neki dubok interes za nešto i početi pisati o tome što više i skupljati linkove i biće nešto

Tesko sve to odraditi u dansnjem vremenu. Prije se i moglo skupiti 400usd a sada jedva 70. Ja bih bio sretan mjesecnom isplatom od 250$ ali za tako nesto nema sanse.

Pa ako sta nije autopilotiranje to je skupljanje linkova kao i pisanje. I interes uopste za tematiku sajta po meni nije kljucan.

Pa ja da znam nema bas puno vrsta sajtova koje mogu komplet bit na autopilotu. Igrice, adult, filmovi toe otprilike to. Mozda neki skraping sajtovi, mas spam sa redirekcijama i te neke fore ne spominjem jer vecina ne umije to.

Mozes neki sajt pokrenut pa narucivat clanke i radit kad ti se da, al da je to bar vecim djelom autopilot, tesko.

moje iskreno mišljenje je da je većina autopilota osuđena na propast … kad-tad google algoritam prepozna spammy sajtove i od tog sajta nema ništa … eventualno što se može raditi je neki semi-automatic sajt, kombinacija nekih umjerenih bulk postavljanja i ručno pisanje opisa 150-300 riječi …

u slučaju adult sajta, mislim da treba gradit community sajta, reddit i twitter …

Ma nije baš tako. Siguran sam da većina nas ovdje ima webove koje nisu godinama taknuli, a generiraju zaradu dovoljnu da otplaćuju hosting, domenu i još ostane.

ja sam mislio na proces generisanja sadržaja, naravno da sajt sa unikatnim tekstovima i unikatnim sadržajem dugo godina drži dobre pozicije bez da ga neko ažurira … ali je postupak kreiranja sadržaja bio krvav :smiley:

Da i ja sam mislio da mislis na neki sajt dje kreiranje sadrzaja automatsko ili najvecim djelom automatsko.

Ovako gledajuci da napravis sajt sa recimo solidnim sadrzajem i dobro probranim temama mozes bukvalno praviti sajt o bilo cemu. Nadjes sto dobrih tema, par pisaca bar solidnih, objavis sto clanaka dobro formatiranih i zaradjivaces +100€ dugi period bez da ič dodatno radis.

Prije 10-ak godina sam preko affiliate programa agresivno promovirao jednu browser igricu, koja mi i dan danas donosi oko 300 EUR mjesecno, a zadnjih valjda 6 godina im nisam poslao niti jedan novi klik :slight_smile:

Nadao sam se da će izbaciti sličnu igricu ili nekakav major update, pa da ponovim proceduru, ali to se nije do sad dogodilo. Igrica je ostala gotovo pa ista kao i prije 10 godina.

1 Like

Ispričavam se ako sam se krivo izrazio.
Sada je jasno na što sam mislio.

Tribalwars iliti plemena? :smiley:

Nešto vrlo slično tome :slight_smile:

Da nije Travian u pitanju? :sweat_smile: Ove igre su najbolji biznis auto-piloti, gotovo pa ništa ne radiš, a pare kapaju.

Nije Travian al sve te browser strategije su na sličnu šemu, tako da je i ova moja tog tipa… S tim da možda da sam nastavio promociju bi sad imao 1000 EUR mjesecno, umjesto 300 EUR… Problem je što nisam ni sam vjerovao da će to toliko dugo trajati.

3 Likeova