Ima li com.hr domena opciju privatnosti?

Kao što u naslovu piše, zahvaljujem!

Ja mislim da nema ali evo i ovo mene zanima

Ma nemoguce uvjek ce pisati na dns.hr ko je vlasnik pravilo carneta … isto ko i opcija nemozes registrirati com.hr bez da nedas oib

Ja sam recimo registrirao com.hr domenu preko stranice http://www.cloudbox.hr/ …i kada se provjerava tko je vlasnik domene, ne piše moje ime nego vlasnika tog hostinga… čini mi se da je to maximum po pitanju sakrivanja vlasništva

A na dns.hr provjeri i dobit ćeš vlasnika domene

možeš se dogovorit sa provajderom pa domena ide na njih, tako sam ja uzeo jednu i ne piše nigdje da sam ja vlasnik

Ma nemoj, provjerio i ne piše moje ime.

To bas i nije pametno pogotovo ako hosting provajder nije bas provjeren jer ti nisi onda vlasnik domene nego oni i mogu ti je uzeti kad im se digne pogotovo ako je domena jako dobra, znam par slučajeva gdje je jedan poznati hosting provajder uzeo sebi domenu jer je na njih bila registrirana.

Zaro ja uvijek provjerim kada zakupio domenu i ako glasi na hostesa javim im da domenu prebace na mene kao vlasnika pa je tek onda koristim.

pa ako neces da domena ide na tebe moraš prihvatit rizik da ostaneš bez domene ili uzimat domenu kod provjerenih provajdera :slight_smile:

Nije uopće stvar da li će netko drugi napisati svoje ime, već da li se nudi opcija da se napravi privacy, normalno da bi carnet imao moje podatke. Uglavnom nisam se susreo s takvom com.hr domenom pa je za pretpostaviti da je odgovor negativan, za sada.

Sigurno nemože ali evo kontaktirao sam Carnet pa kada mi odgovore ovdje cu prosljediti kopiju maila.

E vidiš to je pametno!

Postovani gospodine XXXXX,

Registracijom domene korisnici daju privolu da u svrhe uredene postojecim Pravilnikom budu prikupljeni, obradeni, koristeni i objavljeni odredeni osobni podaci korisnika domene (Clanak 13. Pravilnika).

Pravilnik je moguce preuzeti na sljedecoj poveznici:

http://www.dns.hr/pravilnik

Za sve ostale upite vezane uz CARNetove servise i usluge i dalje Vam stojimo na raspolaganju putem besplatnog broja telefona 0800 227 638 ili putem e-mail adrese [email protected] svaki dan od 8 do 22 sata.

Srdacan pozdrav,


Vedrana Dundek

Dakle i sami možete sada zakljućiti

Članak 13.
U provođenju i primjeni ovog Pravilnika CARNet djeluje javno, osim ako je u skladu s Ustavom i zakonom određeno da pojedini podaci ili aktivnosti iz njegovog djelokruga nisu javni.
CARNet je dužan redovito obavještavati javnost o svojim aktivnostima i planovima iz područja primjene ovoga Pravilnika. Radi toga može organizirati znanstvene i stručne skupove, davati priopdenja i organizirati javne rasprave, a po potrebi poduzimati i druge aktivnosti.
Registar domena je javan i dostupan je na internetu pod uvjetima iz stavaka 4. i 5. ovoga članka.
Registracijom domene korisnici daju privolu da u svrhe uređene ovim Pravilnikom budu prikupljeni, obrađeni, korišteni i objavljeni sljededi osobni podaci: ime registrirane domene; naziv korisnika; adresa korisnika (poštanska adresa i adresa elektroničke pošte);

1 Like