Ima li n8n raje na forumu?

Nisam vidio da postoji posebna tema za n8n, a mislim da je vrijedna diskusije pored silnih tema o prodaji stranica, domena i sličnog. :blush:

Ja ga koristim već duže vrijeme i iskreno,automatizovao sam ogroman dio posla. Uspio sam pokriti i strano i domaće tržište kroz različite workflowe, a usput sam uštedio dosta para jer više ne koristim razne servise za zakazivanje objava koje sam prije plaćao papreno.

Kod mene n8n trenutno radi između ostalog:

• Automatsko objavljivanje sadržaja
  • Evidenciju objava, linkova, komentara(dodaje prvi komentar i poziva ljude da prate)
  • Automatsko brisanje komentara, objava, linkova kriticnog sadrzaja (da sistem ne prepozna rizičan ili osjetljiv sadržaj, komentar se briše, slika, reels, link u komentaru, ali i dalje ostaje u excelu evidentiran za nekad buduće objavljivanje)
  • Generisanje fb tokena( isti važi za stranice po 2 mj max, tako da workflow ako otkrije da nije dobar, generise novi i spremi novu excel listu)
  • Monitoring i provjeru workflowa
  • sinhronizaciju podataka između više servisa

Sve se vrti na lokalnom serveru kod kuće gdje imam instalirane n8n i Nextcloud. Podacima pristupam preko VPN tunela sa mobitela, laptopa i drugih uređaja, tako da mi je kompletna infrastruktura pod mojom kontrolom.

Server je spojen preko 5G rutera (Huawei CPE 5G Pro 2), a koristim dupliciranu SIM karticu od svog broja koji je na pretplati i ima aktivnu full 5G brzinu(~1Gbit📶) .

Zbog takve arhitekture ne izlažem server direktno na internet, nego pristup rješavam preko VPN tunela. Na taj način mogu sigurno pristupiti n8n-u, Nextcloudu i ostalim servisima sa mobitela, laptopa ili bilo kojeg drugog uređaja, bez potrebe za javnim otvaranjem portova i nepotrebnim sigurnosnim rizicima.

U praksi to znači da je server fizički kod kuće, radi preko 5G konekcije, a ja mu pristupam kao da sam na lokalnoj mreži. Sve je zatvoreno, kontrolisano i dosta fleksibilno za ovakav tip automatizacije.
Najzanimljivije mi je što praktično samo složim slike u odgovarajuće foldere za određene stranice, a n8n dalje sam odradi cijeli proces koristeći običnu Excel tabelu.

Zanima me ima li još neko ovdje da koristi n8n ili neku sličnu platformu za automatizaciju?

Šta ste vi automatizovali?
Koristite li lokalni server ili cloud?
Imate li neke zanimljive workflowe koje biste podijelili?
Treba li nekome pomoć oko n8n-a, workflowa ili integracija?

Volio bih čuti iskustva drugih jer mislim da se na ovu temu može dosta korisnih stvari naučiti i razmijeniti. Šta mislite da otvorim kanal i snimam čitav proces automatizacije i integracije?:clinking_beer_mugs::slightly_smiling_face:

Meni treba pomoc oko suspendovani preporuka ako znas kako popravit, a ko ce znati ako ne ti sto se facebooka tice😂 Ako imas neko rjesenje i voljan si podijeli sibni poruku ili ovdje napisi