Image slider u wordpressu

Bok,
pravim custom wordpress temu, i zasad ide sve super ali za jednu stvar mislim da je radim na tezi nacin, a to je image slider. Naime, ja to napravim slicno kao i u HTML stranici, tj umetnem js plugin, pozovem ga u header.php-u, i dodat html kod na stranici na koju postavljam slider, naprimjer u index.php. I u tom kodu naprimjer pozivam slike img1,img2,img3 koje se nalaze u nekoj mapi na serveru, i onda ako zelis mijenjati te slike ne mozes putem wordpress admin panela nego preko FTP-a, udes u mapu u kojoj su slike i zamjenis sto trebas…

Siguran sam da ovo nije najbolji nacin, postoji li neka caka da slike dodajem direktno iz wordpress admin panela? Mislio sam napraviti da svaki slajd bude post ali samo sa thumbnail slikom, ali i to mi se cini preglupasto jer wordpress je inace puno logicniji od ovih mojih zavrzlama ha ha :smiley:

Nista integrirano, bit ce ti potrebno znanje JavaScript-a odnosno jQuery-a, moras napraviti custom metabox za npr. custom post type slider, i onda handle-ati upload (za to mozes koristiti WP media dialog), sortiranje itd.

Od gotovih rijesenja, imas npr. http://www.advancedcustomfields.com/

Tako nesto sam otprilike i pretpostavljao da je, evo bas sam nasao par tutorijala sad je sve jasnije :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey