Imam 1500 eu gdje uloziti?

Pozdrav ljudi,

Imam nekih 1.5k eura, i planiram dici neki web sajt sa odredjenom nišom, možda life & style ili tako nesto. Imate li vi ideju gdje da ulozim taj novac ili da partnerski ulozim to u neki vec postojeci web sajt, interesuje me sta vi mislite sta je najisplatnije “poceti” raditi sto se tice web-a. Inace moj veliki hobi i ljubav su web stranice, tako da mi ne bi bilo mrsko raditi i sam na istoj. Bazirao bih se mozda na neke clanke iz nauke i historijske mozda cinjenice, zanimljivosti + lifestyle.

Pozz :slight_smile:

Gluposti i trgovina uvjek prolaze :smiley:

Onda bolje potroši novac na ljetovanje. :slight_smile:

Imam site slične tematike (svemir.in), pokrenuo ga jer mi je to hobi (pročitao masu knjiga na temu, i inače pratim gdje god stignem), ali zarada je nula. Srećom pa ga nisam pokrenuo zbog love, inače bih se objesio za jaja. :smiley:

1 Like

@afro isti slucaj samnom :slight_smile: i ja volim tu tematiku. Zato sam i kontao tako nesto pokrenuti imam sigurna mjesecna primanja i dobar posao, tako da mi to ne bi bilo bas egzistencijalno. Ali isto tako volio bih kad bi u dogledno vrijeme nesto postalo “hit” da bi moglo samo sebe da finansira (bar sto se tice reklama) ako me razumijete. A rado bi angazovao par ljudi da prevedu clanke ili da iste napise. :slight_smile:

možda sportski magazin

Kako si naporan, sl. post je - imam jedan za tebe povoljno :D.

3 Likeova

Ako zelis uloziti svih 1.500 eura evo ti mog predloga:

za 2x500 eura uzmes 2 sajta koji zaradjuju po oko 40-50 eura mesecno od Adsense, mozes naci takav
za preostalih 500 evra odvojis na otvaranje novog sajta od nule i polako ulazes u njega, sadrzaj, linkovi, drustvene mreze itd

2 Likeova

ili tih ostalih 500 ulozi u marketing za ta dva sajta i poveca zaradnu na po 100e

Jebo te sportski magazin, odmah mu posle nudis svoj sajt prodati…

2 Likeova

da, moze i ta prica naravno

1 Like

Dakle, da sumiram ne bih ulagao u sportske magazine i copy/paste portale i ako bi bili jednim dijelom news zelio bih da budu organic clanci na istom, sto bi stvarao smece kad ga ima dovoljno i sada na web-u, tacnije sam mislio pokriti neku nišu koja nije toliko razvijena kod nas, samo ne znam tacno jos uvjek koji vid web sajta.

www.you-pay.me sajt za naplatu sadrzaja…
ulozi u to

Da pogađam, tvoj sajt?

Prvenstveno je da ja dignem neki web site, sad da ne bi bilo offtopic, interesovalo me samo vase misljenje koju NIŠU odabrati i koja je onako hajm reci odrziva. warez, web dizajn, sportski portali me ne interesuju kao ni drugi prvenstveno bi to bilo moje nesto licno, a nikad se ne zna kad je dobra ideja da se lako okupiti tim ljudi.

A bil se okušala u mrežnom marketingu? (MLM)

Misliš da na ovom forumu nema još raje koja bi uložila isto pa i više da ima dobru ideju? To rečeno, zašto bi neko prodao ideju tebi :)?

@milito nije sporna cifra i da li bi neko “dao” ideju ili ne, onako me interesuje misljenje drugih, jer naravno imam i ja ideje, do sada mi je @afro rekao ono sto je bit mog posta, dakle naveo je svoj slucaj i pojasnio neke osnovne stvari.

Kada ideš tako sa ciljem da potrošiš novac, sve što češ postići je da izgubiš 1500 eura u kratkom roku. Moj prijedlog ti je da izdvojih 150 eura i sa tim novcem pokreneš neki portal a onaj ostatk ne diraj. Kada budeš pametniji i iskusniji onda ga iskoristi.

Za što ti treba 1500 eura? Za oglašavanje? To ćeš ispucati u 3 dana i 4 dan će ti ostati od tih posjeta 3 dnevno. Za web dizajn ili programera? Ako sam ne znaš napraviti sajt onda radije odustani od svega i kreni učiti.

@bugi konstruktivan savjet. Znam raditi dosta stvari pa i dizajnirati, to je na kamari i naravno da ne bih to u vjetar bacio, interesuje me šema kako krenuti, a sta bi ja imao od 150 eu ne znam koliko bi morao da placam ljude koji bi “radili” na istom, znas da mi je da ne bude nesto “trash” a da ima smisla. Hvala sto si se javio stari.

Ako ciljaš na oglašivaće onda moraš paziti da nije trash, a kod nas nema oglašivaća pa ne znam kako ti se to isplati. Dakle ne.

Ostaje ti adsense, a za to ti je bitnija količina i taktika nego kvaliteta jer je ona skupa. Ne kažem da mora biti traš za adsense, možeš ti raditi na detaljima i da to sve skupa lijepo izgleda, ali ako misliš plačati neke skupe članke ili nešto tako onda češ dobiti 20 članaka za te pare a od njih 30 posjeta dnevno i opet nema zarade. Moraš ići na nešto masovno i jeftino.

1 Like