Imam blog za koji piše da nije kvalificiran za Adsense

Vozdrica

Imam blog za koji piše da nije kvalificiran za Adsense,danas sam uzeo domenu .com
Napravio sam nalog na Ad Sensu i sad da li mogu postaviti oglase na tu domenu/sajt ?

Baš se i nisi izjasnio kako treba, bez domene se ne može samo tako reći.

Ali prepostavljam: 0 prometa, kopirani sadržaji, nisu dodane važe stranice sa svim uputama i pojedinostimma o vašoj web stranici (contact-us, privacy policy, terms and conditions, about us) itdi td…

U svakom slučaju ako ti nije odobren adsense o ovoj web stranici, ne bi trebao ni razmišljati o prijavi. Jer adsense “”“traži”"" uređene web stranice sa visokokvalitetnih stranica potpuno originalnog tekstualnog sadržaja (znači prvo uredi). Stoga bi ti web stranica trebala biti stara barem nekoliko dana-mjeseci. A i za nove stranice možeš da čekaš po nekoliko mjeseci za odobrenje…

Stranica ima dnevno oko 6000-10000 posjeta

Ako su posjeti s fejsa a sadrzaj je kopiran,zaboravi…

1 Like

Sa gugla/youtubea su posjete.

Ne mora uopste da znaci. Clanci se stave u trash privremeno, napise se 30-ak nekih znj clanaka i posalje se zahtjev i prodje… i onda se oni clanci vrate i tjt :smiley:

Iz Irske…

Meni su poslali bili iz Francuske.

Normalno je da odbiju za invalid actiity par eura, a sto se tice tog kliktanja na svoje reklame, preporucujem ti da upalis adblock na svoj sajt kako ne bi vise kliktao.

2 Likeova

trebaš izabrati stranu banku koja ima filijale širom evrope tako da te njihove filijale preuzimaju ulogu posredničke banke i uglavnom ne naplaćuju te provizije … dakle, ako iz iz bih … unicredit, sparkasse, raiffeisen … uglavnom banke iza koje stoji grupacija evropska

recimo, kada uzmeš iz banke papir sa instrukcijama za primanje novca iz inostranstva … na papiru bi trebalo da piše i intermediary bank … u slučaju sparkasse banke ta intermediary banka je sparkasse banka iz njemačke ili austrije, ne sjećam se

ove domaće zaboravi, one sve rade sa posredničkim bankama

Pozdrav drustvo

Da ne otvaram novu temu.

Ovako imam problem sa jednim sajtom koji sam kupio kod jednog clana foruma i na kom su bili adsense oglasi. E sada ja sam taj sajt prebacio kod mene i aplicirao za adsense evo vec nekoliko puta i Google konstantno odbija sajt za adsense iz razloga sto je sajt na nepodrzanom jeziku. Iako je sve u regularnom stanju, lang =HR,.

Da li je neko imao slicno iskustvo u sta mi je ciniti.

Hvala unapred

ima li stranica na engleskom ili na ćirilici?

Nema, sve je latinica pisana i sve hrvatski jezik.

Stvarno nisam pametan sta moze biti

Da se ubacim i pokušam nekako pomoći. Dakle, ja sam kolegi prodao svoj site, i nakon prelaska vlasništva on više ne može da dobije odobrenje za AdSense.

Ja sam site pokrenuo na HTML template, uradio jedan manji php kalkulator i aplicirao za AdSense. Dobio sam odbijenicu “malo sadržaja”. Naknadno sam dodao još teksta, i site je odobren za AdSense. Nakon godinu dana skužim da nema AdSense klikova, ali ni impresija. Odem u dashboard i vidim upozorenje. Jezik koji se koristi nije podržan za AdSense. Pisao sam o tome već Kršenje pravila kako rijesiti ovaj problem na stranici

Sredio sam to tako što sam u HTML stavio “hr” umjesto “ba” koji je bio. Od tada se oglasi uredno pokazuju. Kolega kada je kupio site, i koliko god aplicirao njemu odbijaju radi jezika?? Nije mi jasno, kao ni njemu.

Najgore od svega, site nema mnogo posjeta, ali je ROI jako dobar. Mogao ga je i otplatiti koliko čega da pokrene AdSense na njemu. Site je pisan na HR jeziku, ali je ciljana publika BiH. Dobra stvar je niche, koji je zanimljiv i van granica BiH, pa se zna dogoditi da je CPC između 0,5-1€ što je jako dobro.

Imam dojam (kako se review radi ručno-uživo) da je neki tupan dobio zadatak i da ne kuži problematiku. Dali je moguće da radi ciljane publike, i pokojeg “univerzalnog” pojma, čovjek označi site kao “ba” iako u kodu stoji preciziran “hr” jezik? Pod “univerzalni” pojam mislim na neke KW koje sam namjerno stavio u tekst da hvatam RS, FBiH pa i susjedne države HR i SRB??

idi na oglasi - pregled i trebalo bi da imaš opciju to jest, da ti se prikaže horrizontali tab preko cele stranice (piše automatski oglasi ) sa strane imaš olovku klik na nju potom klik na “foramti oglasi” u padajućem menijju imaš opciju vinjeta štikliraš to i na “save” to jest primjeni na sajt (web lokaciju)

Cpc ili cpm ???

22222e

CPC iz D, AU, BE, NE…

prije korone ili sada ?

kada klikneš na X u gornjem desnom uglu kada ti se prikažu na desktop vignette oglasi onda se ne boje kao klikovi, naravno ako klikneš na link od oglasa računa se kao klik .

Što se tiče adblokera za desktop mislim da sad svi browseri imaju te opcije za blokiraje prikazivanja reklama potrazi u google chrome webstore ako koristiš chrome

Intesa san paolo ti je najbolje ne uzimaju nikad vise od 10e na iznos od 1000e