Infinite skrol u postu, automatsko pokazivanje novog posta

Jel ko primjetio trend da kad se posjeti neki članak postoji nešta kao infinite skrol, tj da se kad se skroluje ka futeru automatski pokazuje novi post i nemoguće je stići do footera sajta. A sama granica između članaka je skoro nevidljiva. Kako se skroluje promjeni se url i bude url tog drugog članka bez dodatnog učitavanja. Sad nemam pojma kako se to zove jel infinite skrol u postu ili bilo kako ali meni je užasno viđet to a dosta velikih sajtova to radi. Čemu to? Jel da bi se povećao pageviews i smanjio bounce rate? Radi li to ko od vas na svojim sajtovima? Nervira li vas to? Kako se to uopšte postiže? Jel neki plugin ili nešta drugo?

1 Like

kontam da pokušavaju na sve načine privući pažnju posjetilaca … ono što je nekad bilo related posts sada je taj infinite skrol … koliko vidim to najviše praktikuju news/entertainment sajtovi

koliko vidim, postoji wordpress plugin za to: https://wordpress.org/plugins/auto-load-next-post/

dali korištenje ovog plugina je protiv pravila google adsensa ili nije ?

Infinite skrol plugin sam video prije oko dvije godine kada je na jednom tech portalu pisao autor istog i koliko se sjećam da mu se zarada od adsensea mnogo smanjila i tada ga je uklonio, mada i sada ima portala koji koriste ovaj plugin, sa korisnike tacke gledišta uopšte mi se ne svidja.

Reci cu vam iz prve da od tog nacina ucitavanja nema neke velike koristi, isprobao sam par mjeseci, dobiti po Analitycs ili AdSense nije prakticno niti bilo, jedino je bio minus u resursima servera, jer ga je nekada to ajaxirano ucitavanje znalo “udusiti”.

Po meni, nemas potrebe to uopste probati/koristiti…

Dosta puta je ugradjeno u WP temu i tu je bar neko oprobao tehnicki jel sve funkcionise, a kada ga instalises kao plugin onda tek nastupe problemi.