Infonet - pitanje

bok

želio bih kod njih kupiti jedan hosting paket. pa me zanima dali su jednako dobri kao i prije ?
te osim kod njih koga bi mi preporučili za shared hosting ili možda vps ako nije preskup.

hvala

Ja bi ti preporucio totohost. Kod njih imam sve svoje stranica i jako sam zadovoljan. 99 % uptime, a i cijene su ok. Recimo najveci paket dodje svega 100 € godisnje, a imas 1.2 TB prometa i 50 GB prostora. Osim toga, imaju i SSD hosting. Kod totohosta sam bio ranije, ali su non stop imali nekakvih problema. Taman mi se promet na stranici malo poveca, eto oni bas tad sele moju stranicu na drugi server, pa je stranica 2 dana offline. Onda se promet opet ustabilio i uhodao, evo ga, opet infonet hosting cacka i drka sa mijenjanjem nameservera, pa je stranica opet off, i tako unedogled, stalno neki k…c drkaju i cackaju, nikad mira s njima.

a taj ssd hosting je doista brži u praksi ili nije ?

hvala :blush:

Infonet su jednako su dobri kao prije! Još i bolji. Preporučujem!

Malo addon domains nude :/.

Kod Infoneta sam već nekoliko godina.

Svaka čast podršci izašli su mi u susret bezbroj puta i odradili mislim i više nego im je u opisu posla.

Što se tiče samog hostimga složio bih se sa mrgudom da non-stop nešto mijenjaju, tražio sam doduše prije oko 2 god, da mi šalju obavijest mailom o planiranim radovima na serveru na što sam dobio odbijenicu sa uputom da pratim obavijesti na njihovoj stranici, što mi se nije svidjelo.

Na hostingu na kojem sam sada kod njih ponekad imam dojam kao da je free hosting, jer na nekoliko različitih skripti sam primjetio da ponekad Mysql bude nedostupan po par sekundi. Te djeluje kao da su serveri oversell. Puno puta sam se žalio, ponekad ulazio i u rasprave pa i u retoriku… što mi se baš i ne sviđa. ono pozitivno je da je uvijek ishodio neko premještanje na drugi server i time bi izašli ususret.

Još sam uvijek tamo, u najvećem djelu zbog podrške jer često puta nazovem telefonom i oni odrade što ih tražim bez kompliciranja.

Pozdrav svima,

Boris, drago mi je što ste još uvijek kod nas! Drago mi je i radi razgovora koje smo vodili.

Ustvari ne oversellamo servere, štoviše uvijek imamo par servera na “lageru” koji samo čekaju da ih ubacimo u rack i pustimo u pogon, no događa se druga stvar a to je da na server smjestimo optimalan broj korisnika kojima stranice kroz vrijeme rastu i sve više troše pa može doći do pretjerane potrošnje dostupnih serverskih resursa a time i do problema koji spominjete. U takvim situacijama obično rasteretimo server prebacivanjem dijela korisnika na drugi server i tu obično priča završava. Djelomično smo riješili problem sa instalacijom CloudLinux-a no niti on ne uspije sve probleme “ispeglati”.

U svakom slučaju redovito pratimo performanse svih servera putem monitoringa pa ako se jedan uzorak počne češće ponavljati reagiramo rasterećenjem servera, ubacivanjem novih servera i sl.

Overselling je obično praksa providera koji vrlo jeftino prodaju svoje usluge jer im zakup/kupnja/kolokacija predstavlja trošak što kod nas nije slučaj.

Pozivam vas na kavicu kod nas u firmu pa vam i pokažem mašineriju koja je sprema za datacentar :slight_smile:

edit: Spremamo i novi web koji će značajno poboljšati karakteristike paketa a i sustav notifikacija o radovima će biti bolje izveden jer smo svjesni da ne “vise” svi svakodnevno u korisničkoj zoni na obavijestima kako bi saznali za neku nadogradnju ili sl.

Dobar je InfoIT, kako iz ja zovem, ali mi fali favicon na korisničkoj zoni, gadno mi to onda izgleda u bookmarksima.

Ne želimo vam poružnjivati boomarkse pa smo sada dodali favicon :slight_smile:

1 Like

@Infonet Damire da li ja mogu doci na tu kavicu? Naravno najavim se prije nije problem :wink:

Naravno, nema problema :slight_smile:

1 Like

hvala svima na odgovorima.

by the way hoće biti kakav popust kod infonet :smile:

@Infonet
Samo naprijed nadograđujte. hvala na pozivu, :smiley: Navratit ću jednom prilikom, predpostavljam da ste tamo negdje gdje su poslovni prostori u braće domany u među katu, iznad prizemlja.