Inspektorat - Doso poziv

Pozdrav,

Imao bih jedno pitanje.

Dosao mi je poziv iz Inspektorata u vezi bavljena izradom internet stranica, njihovi zahtijevi su da im donesem fakture i sudsko rijesenje o firmi. A naravno ja nemam niti jedno niti drugo.

Imal iko ikakve ideje šta i kako postupiti, trebao bih za par dana otici na taj sud kad sam pozvan. Napisali su sve stranice koje sam radio itd.

Molio bih da mi se javite na PM ili ovdje ako imate bilo kakve dobre ideje ili iskustva s njima.

Hvala unaprijed.

Da bi se bavio web dizajnom ne moraš imati firmu, možeš raditi i honorarno preko ugovora o djelu ili ako si student preko studentskog ugovora, a nije isključeno ni volonterstvo.

Da ja sam dobio poziv napisali su mnogo mojih projekata sto sam radio i traze fakture za sve projekte sto sam radio. I sta da im kazem na to sve ?

Ovo s volontiranjem je sklizak teren.
Volontiranje kod neprofitnih udruga je normalna stvar. Kod “komercijalnih” nije.

Primjera radi, ukoliko želiš imati volontera u firmi moraš plaćati određene doprinose za njega. Treba se raspitati kod nekoga tko je stručnjak na tom polju.

Ako su projekti firmama, siguran sam da volontiranje ne prolazi.
Onda bi svi koji rade na crnjaka bili “volonteri”.

Meni se čini da bi firme kojima si radio webove mogle imati problema.

Pa ako si uredno platio porez na sve, nemas problema, sam dostavi dokaze i to je to :slight_smile:

Nemam nikakve racune niti 'placene poreze i slicno… Sve je na crnjaka radjeno…

Znao sam ja da ova Vlast neće biti dobra. :smiley:

Jesi li radio domaćim tvrtkama ili stranim? Imaš li osobnu stranicu preko koje su oni došli do toga ili?

Najgora stvar koju si mogao napraviti je izrada svojeg portfolio sajta na kojem su oni vjerojatno vidjeli sve tvoje projekte jer neznam kako bi oni drugačije našli sve tvoje radove.

Slična stvar kao da netko ko radi na crno ima oglasnu ploču na kojoj piše gdje je i što radio kod koga. Zajebana situacija moram priznat.

Da imam osobu stranicu gdje su bili svi radovi koje sam radio, i sada sam izbrisao je i sve projekte koje sam radio makeo sam potpise i slicno… Nemam nikakvu ideju sta da napravim.

Da totalno zajebana situacija… zato trazim bilo kakve ideje ili prijedloge sta da kazem naopravim … ma …

Ne znam puno o pravnim postupcima ali svakako probaj saznati što oni znaju, možda hvataju u mutnom. Odakle im podaci o tvojim stranicama, jesi li se oglašavao? I jesu li tamo našli tvoje dosadašnje radove? Ili te prijavila konkurencija koja im je dala popis tvojih radova. Probaj kontaktirati svoje mušterije i vidjeti što oni znaju o tome.

Da oglasavao sam se samo na svojoj stranici nigdje drugdje gdje je pisalo sve … Ali nije pisala moja adresa… Znam da me je sigurno neko prijavio jer drugacije nemogu doci do mojih podataka i adrese i slicno… Jer to nigdje nepise na internetu i slicno…

Moje radove su mogli vidjeti samo na mojoj stranici, zato su i napravili spisak … Neznam sa da napravim…

OT: Steelu moram priznati da fakat ima nos za kupnju :D: Trenutno aktivnih korisnika koji gledaju ovu temu: 62 (10 članova and 52 gostiju)

Autoru teme bi bilo najkorisnije da se ovaj topic premjesti u Birtiju ili da se obriše… Mislim da nema potrebe govoriti razlog…

[quote=“Darko_VD”]Da oglasavao sam se samo na svojoj stranici nigdje drugdje gdje je pisalo sve … Ali nije pisala moja adresa… Znam da me je sigurno neko prijavio jer drugacije nemogu doci do mojih podataka i adrese i slicno… Jer to nigdje nepise na internetu i slicno…

Moje radove su mogli vidjeti samo na mojoj stranici, zato su i napravili spisak … Neznam sa da napravim…[/quote]

Mogli su doći do tvojih podataka putem web hosting službe. Možeš li dobiti ugovore od tih firmi za koje si radio da se radilo o kompenzaciji za neko drugo dobro. nema veze što si maknuo stranice oni ih već i onako imaju.

[quote=“Gosaric”]OT: Steelu moram priznati da fakat ima nos za kupnju :D: Trenutno aktivnih korisnika koji gledaju ovu temu: 62 (10 članova and 52 gostiju)

Autoru teme bi bilo najkorisnije da se ovaj topic premjesti u Birtiju ili da se obriše… Mislim da nema potrebe govoriti razlog…[/quote]

Pa kad smo digli Twitter na noge da vide kako radi nova @VladaRH :smiley:

Kakve veze ima nova vlada sa time što je njega netko prijavio inspektoratu?

Neznam zašto bzv. spamate i gluposti pisete, ja samo zelim od nekoga nekakvu pomoc ili neko ko je imao slicne veze s tim… da mi dadne nekakav odgovor ili slicno… Ili ako neko ima veze tamo da mi pomogne…

Mislim da je tebi najpametnije tražit admina da obriše ovu temu a ako netko nešto zna nek ti pošalje na pm.

Bas zbog ovoga i pisemo “gluposti”. Znaci trebo si mislit o tome prije, sad je kasno. Ideju da ti neko ko ima tamo veze pomogne necu ni komentirat.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja