Instagram bug - naknada

Pozdrav svim članovima foruma;

Sav posao koji vodim (internet prodaja) se zasniva na instagram accountu i instagram oglašavanju. Prije 13 dana se pojavio bug da ne mogu ništa objaviti na profil s kojeg vodim prodaju, odnosno objavi se svaka objava i za sekundu nestane sa profila i nikad se više ne pojavi bez ikakvog oficijalnog upozorenja od strane instagrama. Prijavljivao sam problem preko aplikacije par puta ali nikada nisam dobio odgovor. Sinoć kad su bili masovni problemi sa svim aplikacijama iz facebook grupacije bili su i meni i od jutros je sve uredu i napokon mogu početi objavljivati na svoj profil.

Problem je sljedeći, za tih 13 dana koliko je trajao bug na mom profilu sam izdvojio približno 1000€ za promociju tog profila i objava. Da li mogu tražiti naknadu ili makar određeni procenat povrata od tih 1000€ koji još uvijek nisu naplaćeni sa mog računa? Ako je neko imao iskustva s tim, neka mi se javi i objasni na koji način mogu stupiti u kontakt s njima i tražiti refund nekih sredstava koje sam uzalud potrošio na oglašavanje.

Unaprijed hvala svim dobronamjernjim članovima foruma.

Možeš tražiti, ali nećeš dobiti :grin: Gdje si potrošio te novce za promociju? Vjerujem da to s postovima nije bio bug, nego da si radio nešto što nije po pravilima pa su te kaznili tako da su ti brisali objave.

Bio je bug jer da sam radio nešto ne bi se kazna sklonila jutros baš kada su popravili sve probleme koje su imali jučer. Također, da sam dobio kaznu bio bi obaviješten na email ili na instagramu, ne bi bilo tek onako. Kako i gdje mogu tražiti povrat?

To da se danas sklonila kazna može biti čista slučajnost. Za like i follow block mi uredno prikazuje, blokiranje postova na način koji si opisao mi nikad nisu prikazali neku poruku, a događalo mi se i prije par mjeseci na određenim profilima, nekad blokiraju/shadowbanaju IP, nekad blokiraju profil… Nisam stručnjak za instagram, ali mi to više smrdi na blokiranje nego bug…

I dalje nisi odgovorio gdje si promovirao profil, tj. komu si platio tih 1000€ ? I zašto si uopće promovirao ako si vidio da ne ide?

ako je bio bug vratice pare na racun…ako je kazna tesko…ugl dobro se javit sluzbi za korisnike

1 Like

Da, eto cista slucajnost da se nakon 13 dana slucajno na jutro popravka svega popravi i moj bug. Da sam bio banovan ili kaznjen onda ne bi mogao ni story objaviti. Apsolutno ne razumijem zasto se vodi diskusija oko toga je li bio ban ili bug jer ce na kraju ono utvrditi sta je bilo, trazio sam konkretan odgovor da li se moze traziti i dobiti refund jer promocija nije tekla onako kako je planirano i nisam dobio ocekivane rezultate. 1000€ sam duzan instagramu odnosno facebooku za promovisanje svog profila i objava na istom.

A od kuda ti ova informacija? :slight_smile:
Nije točna i ne biš bio obavješten nigdje.

1 Like

Još nikada za 10 godina korištenja facebooka i 5 godina korištenja instagrama nisam dobio nikakvu restrikciju ili ban a da za to nisam bio prvo upozoren ili obavjesten putem notifikacije ili emaila. Opet ne znam zašto se polemiše o tome je li ban ili bug nego kako mogu tražiti refund da li ko ima iskustva s tim i da li se može dobiti refund ne u punom iznosu jer su reklame radile ali bez zeljenih rezultata kao prije.

Meni se to prvi put javilo na profilu prije jedno 7 dana, sljedeceg dana je bilo ok. Danas opet na drugom profili isti problem. Moze samo story, mislim da je to neki block, kao sto na fb dobijes…

I upravu je dinamic naravno da te ne bi obavijestili, ■■■■ se njima za tobom :joy::joy:

I ja sam prije par dana imao bug, nisam mogao uploadati slike. Prijavio sam, otklonili su problem ali su mi obrisali cijeli profil nakon 2 dana.
Iste probleme sam imao i prije pa su otklanjali.

Sto se mene tice, nikad vise na FB, Instagram, Twitter i ostale drustvene mreze necu potrositi ni 1 cent. Smatram da se tamo krije prevaranska ekipa i samo pljackaju.
Razlog: nikad nikakvu korist nisam imao.

Ulozis veliki novac, nesto sagradis a oni te uniste ako se to tako nekome hoce.

I nikome nista…

Moje misljenje je da samo svoje web sajtove treba raditi i u njih ulagati. To je tvoje zauvijek.

1 Like

A koliko si puta dobi obavještenje da ti je na Instagramu neka restrikcija ili ban putem emaila? :slight_smile:

Ali na osnovu čega biš tražio refund? Tvoje reklame su isporučile ono za što su bile namijenjene. Nisi reklamirao nepostrojeće objave, nego neke koje postoje, te isto tako reklamirao si profil. S strane Facebook-a on je svoj posao obavio kako si ti i naručio reklame, tako da i ako tražiš za to nećeš dobiti refund.

Shadow ban za objave

Otkloni se i sam, bez prijavljivanja i onda treba paziti dalje usporeno ići. S razlogom dođe taj bančić.

To ti smatraš.

Ali mnogo drugih je. Možda trebaš promijeniti način rada.

Dok radiš po pravilima, neće te uiništiti.

Djelomično se slažem, no stvoriti kvalitetan web site ili brend je nemoguće bez društvenih mreža. Po meni treba se ulagati u ime, jer je ono mnogo vrijednije od samog novca.

Obavijest za sve koji su sumnjali u bug a jos vise u mogucnost da facebook nekom nesto nadoknadi, dobio sam kupon za promovisanje u vrijednosti od 100€. Jest da je to samo 10% od utrosenog iznosa za vrijeme bugova ali bolje i to nego nista.

I gdje si se žalio onda? Ponavljam pitanje: zašto si uopće promovirao ako si vidio da ne ide?

Žalio se facebook suportu za reklame. Svi oglasi su mi podešeni na 30 dana i dvnevno po10-15€ za svaki od njih. Nije da mi nije išlo nego je išlo ali 20-30% manje nego inače, možda i nije bilo do toga što nisam mogao ništa objaviti ali zašto ne bih probao izvući neku korist od njih kad su već napravili problem onome od koga žive, ne mislim direktno na sebe nego na sve ljude koji plaćaju oglašavanje na njihovim mrežama.

haha daj meni 1000 eura ja cu ti dati 100 bez problema.

2 Likeova

haha može ako ćeš mi za tih ostalih 900€ isporučiti 300,000 posjeta profilu i 550 narudžbi za artikle :wink:

Pa onda ne vidim svrhu ove teme, ti hoces naknadu a dobio si placeno? :joy:

Ako ne razumijes naš jezik mogu ti prevesti na engleski ili njemački, napisao sam tri puta u temi da nisam dobio aktivnost kakvu inače dobijam zbog tog buga. Sve u svemu, dobar pokušaj trolanja, zadovoljan sam.