Instagram - Personal vs. Business Account

Da li je neko od vas uspjesan personal account prebacio na business? Ako jest, koja su iskustva?
Zanima me prvenstveno, da li je primijetan pad u organskom post reach.

1 Like

Tote Hose, sto bi rekli Njemci. Nigdje nikog.

Ima li bar majstora sto se razumiju u light spam metode i autolajkanje kao npr:

1 Like

To znači “mrka kapa”?

Business account će ti omogućiti detaljne statistike vezane uz račun, doseg postova, broj shareova, analitiku followera i sl.

Nećeš osjetiti pad organskog reacha, jer na IG feed i dalje funkcionira na osnovu novih objava (nove objave u vrhu). Ono što je obavezno je da je profil otvoren. Kod profila koji imaju velik broj followera, znatno bolji rast ćete osjetiti ako ga postavite na privatno. Zato su i sve meme pages i slične privatne. Jednostavno video postove i storije stavljate, korisnici shareaju s prijateljima, oni moraju zafolowat da vide i rastete kao ludi :slight_smile:

Jarvee je danas znatno lošiji nego što je bio pred koju god, razlog tome su poboljšani algoritmi za pronalazak botova od IG. Ja sam prije na Jarve koristio preko 150 accs za botanje, dok danas klijentima profile vodim ručno. Jednostavno je postalo botanje preizazovno, a danas kada profesionalno to radim nesmijem riskirat blockove za objavljivanje i slično.

3 Likeova

Hvala majstore!
Ovo za Jarve me interesovalo, mrzi me da se upustam u iscitavanje kojekakih fejk savjeta. Sve u svemu, pametno sam odlucila, klinki jednoj za dzeparac 50 evra mjesecno ugovorila da se pozabavi lajkanjem, komentarima…Isprobala sam later, ok je za kalendar. Instagram mi je tu cisto propratno, ali ne usklhucujem da cu u buducnosti se vise posvetiti tome.
A ovo za business account sam malo skepticna, citala sam da su neki osjetili pad kad su presli. I to da je opao broj impresija.

Btw. ovaj instagram veze nema s onim od prije tri godine.

Mrka kapa su kao lose vijesti, a tote hose je “nista se ne desava” ili bukvalno mrtve gace.

Objasnjenje:

Izraz “mrka kapa” označava tešku i neizvesnu situaciju.

Tote Hose je idiom koji je izvorno izveden iz jezika omladine i znači: nista se ne desava ili nedostatak poleta. (smaranje). Ova fraza također opisuje mušku impotenciju

Bend Die Toten Hosen nazvan je po ovoj frazi

To veli Wikipedija, ja sam samo prevela :grin:

1 Like

Uvijek sam više vez’o za “nema dobrog (boljeg) na vidiku” nego “ovo trenutno je loše”.
I i to istorijsko objašnjenje mi ide u prilog (parafraziram): "U našoj tvrdjavi je još i dobro kako je tamo odakle dolaze."

Mislim ima mi smisla povezati sa Tote Hose. Više me zanimalo zbog benda a nisam nikad provjerav’o šta bi tačno bilo. Hvala, svakako. :slight_smile:

Odlično. Samo neka pripazi s akcijama. Najbolje je ići 2 puta dnevno po cca 60 akcija (followanja) i tako će ostvariti najbolje rezultate bez straha za block. Jednom kada se dobije block, account je u crvenoj dozi i lako se može ponovno dobiti dulji block za followanje, lajkanje, opise u fotografijama i sl…

Objasni joj da pronađe profile slične niše, te onda na njihovim objavljenim fotkama vidi tko je lajkao i njih folluje. Tako će pratiti samo aktivne i zainteresirane korisnike.

IG nema stranica i profila, već samo profile. Aktivnost ostaje ista i tko god pređe 1000 followera mijenja u business jer ima opcija za dodati mail, te pregled followera detaljni i analitiku.

P.S. Ako ti je potrebno voditi neki profil profesionalno od povećanja broja pratitelja do stvaranja kvalitetnog sadržaja, možeš mi se javiti na PM. :slight_smile:

1 Like

Hvala ti, imacu te u vidu. Za sad dajem maloj instrukcije pa da pocnemo najprije.

Ovdje vjerovatno mislis na follow pa onda unfollow?

Ima li neka mogucnost sortiranja profila koje si zapratio na tipa - 1.follow for ever 2. follow and let’s see 3. follow to unfollow. Razumijes sto mislim :slight_smile:
Vec sam izabrala jedno 60 accounta koje zbilja zelim da slijedi, i to zelim da ostane na follow, iako nema sanse da ce oni ikad slijediti moj account.

Drugo, iz tvog iskustva posto se vidim time bavis, kakve su sanse da podignes konto ako si fokusiran iskljucívo na dobar sadrzaj i pratis veoma ogranicen broj drugih usera, bez “follow-unfollow” taktike?
Nekad sam imala account sa skoro 100k followera (sad ima i dalje 40k iako sam koristila app za ciscenje neaktivnih i vec godinama sam nekativna), a pratila sam manje od 300 usera i nikad nisam radila follow and unfollow.
Ovo se sve desavalo prije nego sto je FB kupio Instagram i promijenio skroz naskroz algoritam. Ima li sanse sa danasnjim Instagramom, koji je postao izrazito komercijalan, nesto ovakvo?

Da to sam spremila par accounta i par hashtagova na koje treba da se fokusira.

d1namic

a dali ima kakve razlike između instagram profila i stranice ? jer sam nešto googlao i sad neki pišu: instagram page… pa sada ne znam dali je to sve isto ?

i dali se može imati više profila na jedno e-mail adresi ili ne ?

i ako možete dati kakav savjet za tek novo otvrene profile ? kako brže doći do pratitelja ?

hvala

A ja 18 mjeseci skupljam pratioce na svom Food, makeup profilu i ne mogu da skupim 15K i jos nazad pratim skoro 5k… Uzas.

Zavisi sta ti je cilj, ali uspjesan profil ne moze biti i food i makeup. Ili jedno, ili drugo.
I ima profila sa 3k followers, koji vrijede 30 puta vise od nekih za 300k. Bitno je kakvi su :slight_smile:

Moze, stalno dobijam poruke da mi je profil dobar, da su mi objave kvalitetne i slike dobre. Voljela bih nekako na gurati na 15k pa onda na 20k😁 ima li kakva ubrzana metoda a da se ne placa?

bok,

koje metoda preporučate za dobivanje pratitetlja ? nešto kao što na facebooku mogu djeliiti u grupe.