Instagram - pojačana aktivnost i restrikcije

Kako nas je ova fucking korona skoro pa paralizirala, u zadnjih 20 dana sam se malo više uhvatio Instagrama, godinama sam ga zapostavljao pa rekoh ajd’ da ga malo dignem. Kad sam krenuo sa aktivnišću imao sam cca 1500 followera i pratio sam cca 500 profila. Trenutno sam na cca 3200 followera i pratim cca 1700 profila. Sve je do sad dobro funkcioniralo, metoda “nađi sličan profil => lajkaj mu nekoliko fotki => follow => ponavljaj radnju stotinama puta jer nemaš pametnijeg posla” Botove ne koristim, gledao sam malo i oko toga i stekao dojam da je to dosta rizično. Povremeno ih po nekoliko otpratim čisto iz razloga da ne doguram do maksimalnih 7500, pa da moram “stvarat prostor” danima za pratit nove profile, ili da dostizanje do tih 7500 traje čim duže. Zapravo nisam ni siguran zašto to radim? Jer imam vremena, volje, nešto se dešava, i jer jedna reklama više nije na odmet…

Prekjučer mi se prvi put dogodilo da sam dobio restrikciju, nisam na prvu ni znao o čemu se radi pa sam guglanjem saznao da su me vjerojatno blokirali na 1 ili 24 sata. Bilo je na 1 sat. Jučer opet ista stvar, blokada, nema mrdanja, opet na jedan sat! Onda par sati kasnije javlja mi nešto u stilu “promijenite lozinku, sumnjamo da vam je netko preuzeo profil, prevelika je aktivnost”. Kaj me prcaš opet!? Ja sam pojačano aktivan! I tak, borim se s tim po malo. Zanima me kolika je maksimalna dnevna aktivnost prihvatljiva, a da me ne maltretiraju s tim glupostima i da mi u najgorem slučaju ne ugase profil?

Profil je fotografski, objave su svakodnevne, sve fotografije su moje. Evo i LINK, nije nikakva tajna.
Prilažem i sliku statistike koju si sam pišem u Excell.
Capture

2 Likeova

Odlično, hvala! :slightly_smiling_face:

1 Like

Ja imam isto nekih problema zadnjih par dana, izgubio sam skoro 200 ljudi, stranica odjednom opada koja je dnevno dobijala 100 ljudi. Ne znam šta se dešava pokušavam da vratim aktivnost, ali teško ide. Ne znam je li do instagrama ili mene

Nekada forsiranje objava zna biti negativno u tim situacijama. Prati malo analitiku starijih postova gledaj što im je sada zanimljivo.

1 Like

Da li moze neko navesti najbolju aplikaciju za instagram schedule, later, buffer, hootsuite… Neka iskustva da podeli, po ceni koja je dobra i limitima ? Ove sam bezveze naveo, mogu i druge.

1 Like

Objave ne forsiram, ide jedna dnevno, nekad i manje, ovisi kako imam materijala jer objavljujem samo svoje fotografije.

Za WordPress najbolja je FS Poster. :blush::+1: