Instalacija wordpressa

Pozdrav,
radim redizajn web stranice. Trenutna je rađena u bootstrapu, a nova bi trebala biti u wordpressu.
Htjela sam instalirati WP na trenutni server, recimo u mapu /public_html/novo. Kada u pregledniku pokušam otvoriti tu mapu novu, javi se 500 Internal Server Error.
Probala sam i lokalno pomoću Wampservera, ali mi ne otvara localhosta u pregledniku, ko da nema ništ gore, piše samo broj IP adrese. Može li biti problem u serveru tj., da je zaštita neka stavljena na server gdje je zakupljena domena, pošto se radi o web stranici tvrtke i znam da ima zaštite od hakera?

Na koji način da radim redizajn uz uvjet da trenutna stranica mora biti postavljena i vidljiva cijelo vrijeme dok se radi nova? Ako odaberem automatsko instaliranje WP u cpanelu, bude li on nakon instalacije vidljiv odmah u frontendu i što se bude desilo s trenutnim sadržajem i HTML-om i CSS-om?

Trebas stavit redirect poddomenu na public_html/novo. Svi serveri po defaultu traze index stranicu u public_html. AKo tamo vec imas instaliran WP onda on preuzima daljnje baratanje s time sto ti je dopusteno, a sto nije. Da ga zaobiđes moras stavit redirect u cpanelu. Ako imas addon domene onda mozes i njih direktno preusmjerit u taj folder.

Hvala, ali riješila sam jednostavnom insatalacijom WP preko cpanela. U mapi public_html/novo sam instalirana wordpress, tako da je public_html/index.html i dalje bootstrap, a ja radim redizajn u mapi novo.