Instalacija WP-a nakon već napravljene stranice

Pozdrav, u situaciji sam da ću praviti Wordpress stranicu na domeni koja već ima staru web stranicu (rađena u flashu, mnoštvo .html stranica, .sfw fileova itd.).

Kako mogu najbezbolnije maknuti te fileove i da instaliram svježi Wordpress, a da nemam problema sa .htaccess i već postojećim index fileom?

Ako baš želiš maknuti sve što je gore…mislim da će ti od koristi biti opcija “DELETE”. :slight_smile:

A sad ozbiljno, delete jeste tvoj prijatelj…samo se spojiš na svoj server putem fileZilla clienta ili preko cpanela ili nekog trećeg i samo obrišeš što ti je viška. Ako ne želiš baciti u smeće, onda si downloadaš da zadržiš file-ove.

Najbolje je tako ako mu ne treba, ili select all I copy u neki novi folder/poddomenu Ili slično.

Mičem sve, i index file i .htaccess? Kad raspakiram WP u taj folder, to će raditi kao i da se instalira WP na svježi hosting?

Staru stranicu (CUT/PASTE) makni u neki folder “old” (npr. domena.com/old), a WP instalisi umjesto nje u root domene…

Mozes i obratno, da WP instalises u neki folder (npr. domena.com/wp), pa onda sve to vratis u “root” kada sve instalises kako treba… ali mislim da je to malo prekomplikovano za tebe (no ofense)

Hvala svima na pomoći.

Ako stavljas već napravljenu wp stranicu sa nekog hosta ili localhosta… onda ćeš se morati poigrati s postavkama url-a, mysqla, uploads folder itd…

Bio bi stari sadržaj na novoj instalaciji Wordpressa (kopiran sadržaj sa starih flash stranica), da bude mobile friendly itd.

To ti nije nikakav problem, dapače, i ja baš to sad radim na jednoj domeni. :blush:
Preimenuj index file i kopiraj .htaccess ako unutra ima nešto što ti je zanimljivo kasnije, i to je sve što moraš učiniti nakon što instaliraš WP u root domene. :wink:
Sve tvoje stare web stranice osim indexa koji si preimenovao (i opet ga možeš otvorit)i će raditi jednako kao i prije i nakon instalacije WP-a.

Tada napravi novu početnu stranicu i stare stranice prebacuj jednu po jednu, postavljaj redirekte 301 ako je potrebno… :o:

1 Like