Interaktivna karta Svijeta

Pozdrav! Trebam isprogramirat jednu interaktivnu karta svijeta na kojoj bi bilo moguce da se kod otvaranja same karte iscrta odredena ruta te da je na njoj moguce dodati nekoliko klikabilnih mjesta (tockica). Dok bi se kliknulo na te tockice da se otvori dodatni popup ili nova stranica na kojoj bi bio neki tekst i slika. Ima netko ideju kako to napravit?

Koliko platiš?

Da se to napraviti…

Moze se to uraditi sa Google Maps API-om.Sama dokumentacija je prilicno dobra.

1 Like

Pa valjda je na tebi da ponudis za koliko mozes nesto napraviti koji poznajes materiju, a ne da klijent procjenjuje vrinednost posla koji nema pojma kako se to radi. Mnogo uhljebski i neozbiljan pristup.

Pokretacu teme, integracija karte sa iscrtanon rutom i klikabiknim tockama je posao od sat dva za osobu koja poznaje Google Map API …a sada koji bi sadrzaj prikazivao nakon klikanja u popupu, ili gdje bi linkao…te od kuda bi dohvacao podatke za prikaz rute…sve to moguće dodatno povecava obim posla. Za slucaj da su ti podaci staticni/preddefinirani…onda je i taj dio kratak. Cisto da imas smjernicu da te ne preveslaju :wink:

Znaci htio bi prikazat odredenu rutu na karti. Na toj ruti ubaciti par klikabilnih mjesta na koje dok bi se kliknulo, otvorilo bi popup ili novu stranicu gdje bi ubacio par slika i neki tekst.

Pitao si me za linkove na PM, ali mislim da je bolje ovdje ostaviti…možda još nekom bude od koristi, mada nije neka pomoć samo polinkati na dokumentaciju. No ako zapneš negdje…mogu pomoći.

Redom:
Ovo ti je dokumentacija i uvod u priču: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/tutorial
Ovo ti je oko nabavke api key-a, da bi Google mogao pratiti koliko mu trošiš resurse: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key

Najvjerovatnije ćeš mu biti nebitan i sve ćeš imati besplatno …no za neke ozbiljnije količine requestova, stvar se ipak naplaćuje. (…i cijene su razumne)

Za postavljanje markera na kartu imaš upute ovdje: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/markers

Za planiranje rute (dohvaćanje patha rute između zadanih točaka ) se koristi directions servis: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/directions

Tebi vjerovatno i ne treba planiranje rute, nego samo path koji bi renderirao. Možeš onda jednom samo pozvati directions service, te pohraniti path i kasnije prikazivati path bez korištenja directions servisa. Govorim to zato jer je directions servis jedan od najzahtjevnijih što se tiče njihovih resursa i nema smisla da ga svaki puta requestaš iznova ukoliko prikazuješ neku preddefiniranu rutu na karti.

Ukoliko si upoznat s javascriptom, nebi ti trebao biti problem ovo odraditi. Ja sam se prvi puta plašio tih karti (mislim općenito sam se bezrazložno plašio svih APIa dok sam bio newbie)…ali Googleov Map API radi like a charm. …i sve što nudi je potkrijepljeno sa hrpom primjera, tako da doslovice radiš copy-paste code na svoj site i izmjeniš parametre prema potrebi. Sretno.

4 Likeova