Internet i anonimnost autorstva slike

Što mislite, jel tesko biti anoniman na internetu. Radio sam jednu sliku i htio bi je staviti na internet i htio bi da se nikad ne sazna da sam ja to pravio. Za anonimno postavljanje se ne brinem, to ću od nekuda napraviti. Muči me samo što sam sliku radio sa raznim programima, i možda je negdje u propertisima slike zapisan ID mog kompjutera. Windowsi sve zapisuju za neki fajl, kada je napravljen, na kojem računalu i svašta tu piše. Kako biti siguran da fajl prije nego ga pošaljem nije nikako povezan sa mojim kompjuterom?

Ako nekog bas zanima ko je napravio tu sliku on ce to saznati. Pod tim “neko” mislim na policiju i tako te ljude na polozaju vecem od tebe.

A kako ce saznati?

Moze biti hiljadu stvari, nikada ne mozes biti anoniman na internetu.

Na puno toga sam mislio, probaj me iznenaditi s necim sto se nisam sjetio.

Zadnje mi je ostalo da u slici slučajno nije zapisan nekakav log sa mog računala, pa da me po tom tragu mogu trazit.

Da budem to siguran, mogao bi uslikat sliku sa anonimnim mobitelom i tako je prenest, ali imam i tu jedan problem.

hahahahahahahahhaha pa tek ovo sad vidim @c3po

Čitam o anonimnosti, zašto je to čudno. Volim učiti nove stvari, a danas nije lagano biti anoniman i treba puno učenja da se to postigne.

Malo na temu anonimnosti, zamolio bih admine da mi ne obrisu Post :slight_smile:

6 Likeova

slike imaju te neke meta postavke, koje bez problema mozes obrisati. Ako si 100% siguran da je mozes postaviti online bez da znaju da je postavljena od tebe onda nemas problema.

Ako obrises sve tragove sa slike onda nemas problema. Ovo tvoje zvuci kao paranoja, mene vise zanima kako bi oni nasli tebe i tvoj comp po slici. Cak mi je interesantno razmisljati o tome i ako ne obrises meta sa slike.

jedini i najveci problem je postaviti tu sliku anonimno. Pa bi bilo najbolje da ti napises kako bi ti to postavio anonimno?

Evo kako bi ja:
Skinuo bi HMA Tool (VPN)
Kupio bi high quality private proxy

Sve to bi napravio sa nekog polovnog rabljenog laptopa kojeg bi kupio negdje na trznici ua kes, i poslao bi nekog random lika da mi to kupi.

HMA tool i private proxy bi platio bitcoinom.

kupio bi jos i server na kojeg bi takodjer postavio HMA i private proxy, ali sad drugi, i tako bi jos kupio 5 servera koje bi povezao u chain, cisto da se bude siguran.

Sve placao bitcoinom.

i onda bi postavio sliku tako da bi otisao u neki kaficu nekoj drugoj drzavi koja daje free wifi, spojio se laptopom, spojio sa HMa tool i proxyem na jedan server, pa sa tog drugog servera isto tako na drugi, pa na 3ci pa sve do petog i onda na petom bi postavio sliku.

kladim se da niti priblizno nisi ovako razmisljao sto se tice postavljanja neceg 100% anonimno…

Bitno je da kada ide prema tvojoj kući (stanu) da nikako ne ide pravocrtno, nego cik-cak potezima, da takoreći luta po gradu pa onda kao, usput dođe do tebe. :slight_smile:
Nikako autobusom ili taxijem. :blush:

3 Likeova

Ne, nego ima tamo da stoji na cosku, pa cu poslat drugog random lika da to preuzme od njega zapakirano u paketu da se nevidi sto je unutra i onda taj drugi random lik ode na drugi kraj grada cekat na drugi cosak.

Pa cu poslat treceg random lika da uzme od tog drugog, i tako barem 5 puta izvrtim ih bas kao sto i servere, i nema tog hakera da meni udje u trag…

Eto anonimnost je itekako moguca.

Policija navata jednog, pa drugog, pa treceg i na kraju dodju do tebe :smiley:
Vidis da nisi toliko anoniman.

A sto fali anonimnom browseru? Chrome ima opciju anonimnog browsera.

Nemozes tako napisati, kako ce doci do mene, napisi proces. ako sam se s 5tim covjekom nasao na cosku a on se nasao prije toga s druga 4 covjeka na cosku. I to su ljudi koji se redovito nalaze na coskovima. Kako ce oni doci da se bas u slucaju tog laptopa nasao na tom i tom cosku i to samnom. A niti sam nije znao da drzi u ruci laptop?

To je problem.

I ja ovdje nisam govorio o policiji, jer za policiju je dovoljan ovaj anonimni chrome browser o kojem pmatej prica.

A inace nikada nebi koristio anonimni browser, ako ti je to bila zastita onda ti je moj savjet nemoj niti pokusavati dodati sliku.

Pojma nemas. :slight_smile:

Hahaha, vidis da nemozes moj plan probiti. Eto skinite ovo sto sam napisao dolje u neki .txt jer bi mogli zatraziti da se ovo makne, jer evo s vama sam podjelio znanje velikih moci…

Posle ove recenice sam skapirao da pojma nemas. Nemoj da pises ovakve gluposti po internetu, neki klinac ce videti, izlozice se i posle ce najebati.

stvarno si doprinio raspravi. evo vratim se nakon nekoliko mjeseci izbivanja i sto opet vidim, ista stvar, pa sto je s ovim forumom?

Ovako ja sam se malo nasalio na ovom topicu, ali u cijeloj toj sali se moze iskopat ono najbitnije. A ti, kako si ti doprinio ovom topicu?

Rekao si da ce policija uhvatiti prvog pa drugog pa treceg. A kako ce policija znati koga trazi? kako ce uopce policija znati da trazi prvog? Ako neznas odgovore nego samo tapkas u mraku onda lijepo tako reci, zatvorimo topic i gotova prica…

EDIT:
Ako vec nezelis meni neznalici objasniti zasto incognito mode u Chromeu ili firefoxu nije dobar, pa daj objasni covjeku, mozda mu mozes objasniti i nacin na koji bi on mogao ostati anoniman, jer ovaj moj paranoidni nacin ocito nije dobar…
Jer u biti to i je svrha foruma, sigurno nije svrha foruma da napises post Pojma nemas ili ja sam pametniji od tebe, moj tata ima veceg i takve stvari… Evo ja neznam zasto chrome incognito nije dobar pa nam lijepo objasni…

Napisao si “za policiju je dovoljan ovaj anonimni chrome browser”.
Kada koristis Incognito mod ti nisi anoniman, samo ne cuvas istoriju pregledanja, skidanja i verovatno kes (nisam siguran) na svom racunaru.. Svaki sajt na koji odes dok si u tom modu belezi tvoje podatke (IP, User Agent, rezoluciju ekrana, itd.).
Incognito mod sluzi da ti porodica ne sazna da preferiras POV pornice sa milfarama.

Nadam se da si zadovoljan objasnjenjem sta je incognito mod.

Necu vise nista objasnjavati, zato sto sam vec rekao da nikada ne mozes biti anoniman na internetu.
Ti mozes sa tim programima da se sakrijes od roditelja i nekog hakera od 12 godina.

Evo za kraj citat koji sam procitao jos kada sam imao 12 godina i kad sam “bio haker”. :smiley:

Hahaha, a koliko sada imas godina?

ja znam da se moze biti anoniman. I onaj moj proces je paranoid mode. Ukratko sve sto ti treba je wifi otvorenog spektra, svaki grad ga vec ima. nertrebas ni skrivat IP, ni imat server ni sita drugo, nemoras muku muciti s laptopom niti bilo cim drugim. odes na neki plac, kupis neki stari laptop koji ce da krepa svaki cas. obavis to sto trebas obaviti i bacis laptop u kantu za smece.

E sad ti hakeru, objasni gdje je tu rupa po kojoj ce te uhvatiti i molim te nemoj samo reci da pojma nemam i da je to tvoj konacni odgovor. Napisi da nemam pojma, ali napisi i objasnjenje.

P.S. i ja se opet uvalim u raspravu, hahaha, nadam se da ovaj put necu morat sam sebe banat.