Internet konekcija problem

Vec dva mjeseca imam problem sa konekcijom, odmah da kazem da zivim u Njemackoj.

Sve je izmijenjeno sto se moglo izmijeniti, ja sam promijenio net kabel u stanu koji ide od zida do routera, promijenio sam router i kupio dobar (kosta 160€) i opet je problem bio isti. Ovi sto je njihov net oni su promijenili neke njihove modeme i nekoliko puta reagovali i ne nalaze da ima problem. Problem je sledeci:

Nekada svakih 1-2 sata nekada jednom dnevno, nekada svakih 3-4 sata net se prekine oko 5-10 sekundi i ponovo radi bez problema. Brzina neta je uvijek dobra, stabilna, sve radi ok osim to sto napravi prekid povremeno nekoliko sekundi. Brzina neta je 100/100 Mbit/s

Na svim uredjajima internet prekine raditi nekoliko sekundi.

Vise ne znam sto bi moglo biti, svi drugi u zgradi kazu da je kod njih net ok, sto mi govori da je problem negdje kod mene.
Konekcija na router je: 2 pc kompjutera, 2 macbook preko Wi-Fi (oni nisu stalno upaljeni), 2 Iphone-a, 1 ipad, 2 tv-a preko Wi-Fi. NI jedan od uredjaja ne pravi neki veliki promet.

Razmisljam naglas:
U dva pc-a imam Norton antivirus (sa licencom legalan) i sumnjam na njega, sto vi mislite? Mozeli on kompletan net da nesto blokira nekoliko sekundi?

U ta dva pc-a imam i Adobe Photoshop koji je sa torenta i nema licencu, da on radi u fajlu host na windows-u sam trebao da blokiram neke linkove ip adrese od Adobe-a da nebi zakljuco program, moze li tu da je problem?

onaj youtuber jusuf kvakic je imao nekih problema, na kraju je uzeo unity media i nema nikakvih problema

Vec sam dva proijenio i bio je isti problem, sto govori da tesko moze biti do njih

To je puno uređaja, odi na rputer provjeri promet.
Ako je sve drugo a uređaji su isti onda nešto ti možda krca promet u tim trenutcima.
ILI
jednostavno instalacije su problematične, nije do tebe.

Predlažem ti da na routeru osposobiš na koji dan samo pristup jedno po jednog račuala čak možda samo jednog po mac adresi… pa pogledaj da li se i dalje događa isto da eliminiraš računala, mobitele itd.

ako si modificiraohost fajl radi PSa i slično, znači da možda si host fajl negdje poremetio. Vrati originalni.

Imaš tih adobe paketa za skinuti ako fulaš, dobiti ćeš gore smeća uz instalaciju da ne vjeruješ. Pazi na takve pakete.
O Windowsima da ne pričam kakavih “kompilacija” smeća ima.