Internet trgovina bez zaposlenih

Ako imam internet trgovinu, a osnujem firmu tipa d.o.o., da li ja moram zaposliti nekoga u firmi da bih mogao prodavati proizvode preko interneta (fizicke proizvode, ne digitalne)?

Naime, ako ja radim u nekoj firmi kao zaposlenik, a otvorim svoju firmu koja bi mi sluzila za dodatni posao (trgovinu preko neta), da li ja mogu kao direktor svoje firme u kojoj nisam zaposlen raditi web prodaju ili moram obvezno imati barem jednu osobu prijavljenu?

Općenito u d.o.o. ne mora biti niti jedan zaposleni radnik. U tom slučaju je jedino problem izvaditi novce iz firme pošto kao direktor ne možeš si isplatiti plaću, samo zaposlenici mogu dobivati plaću. Ne možeš izvaditi novce iz firme bez da ih pravdaš gdje su otišli, za razliku od obrta.

Možeš si dati plaću kao direktor, zašto ne bi mogao? Možeš imati auto i mob na firmu. A novce možeš izvući jednom godišnje kada radiš račun dobiti i gubitka i mogu ti reći da ćeš izvući više novca nego da si zaposlen jer kao zaposlenik plaćaš progresivan porez od 12% do (sada najavljuju) 50% osnovice + prirez (uzmi u obzir da ti se na početku uzima 20% za mirovinsko i još si moraš uzeti izdatke na plaću u iznosu od 17,5%). Npr. na plaću od 25 tisuća kuna dobit ćeš u ruke manje od polovice te cifre…

S firmom je drugčije, na kraju godine od prihoda oduzmeš većinu rashoda i kamate te se to oporezuje samo s 20% što je, u odnosu na divovske poreze na dohodak (plaću) puuuuno bolja solucija…

Također postoji fora da lovu vadiš van preko bonusa, ali to područje ne poznajem pa neću ništa govoriti…