Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Upravo sam se registrovao da bi napisao da samopozitiva gresi i da su musliamar i Goci u pravu.Samopozitiva,nemoj vise pisati pogresne informacije jer si pitao podrsku YT a ne google adsense za sajtove.
Da li samopozitiva kod tebe u adsense za sajtove stoji upozorenje za Irsku?

1 Like

Jesi li dobio obavestenje sa crvenim slovima za Irsku i porez u google asdense?

Zato što ste pesimisti, ova zemlja nikada neće imati napretka. Adsense je adsense, nebitno da li je youtube ili site. Samopozitiva je u pravu stoposto. Čovjek je fino napisao da je pitao za Irsku i da mu se pojavilo to zašto bi inače pitao nije budala

Ignorisite samopozitivu i njegove nalog stare 2 minuta,treba pitati u kontaktima za adsense podrsku za sajtove.

Ne mogu editovati post.Mi u adsense za sajtove nemamo obavezu da ispunjavamo obrazac za taj porez na US preglede kao sto ispunjavaju jutjuberi,tako da nije isto adsense za YT i adsense za sajtove.

sasvim slucajno si napravio nalog prije 10 minuta i sasvim slucajno ti je stil pisanja isti kao njegov hahahha admini neka kazu ko je koji profil napravio hahaha lud si ko struja

5 Likeova

Vec sam jednom postavljao ovaj link:

Ne znam koliki je kredibilitet autora,ali ovo sto pise mi ima logike.

2 Likeova

ja i jesam u startu mislio kao ti, na pocetku sam tako i pisao … sad ti objasnjavam zasto mislim da nije tako … kako vrijeme ide izgleda da stvari i nisu bas tako jednostavne … ali evo kada obracunaju onima koji su poslali podatke i onima koji nisu vidjet cemo sta je u pitanju …

This is in preparation for a change in Irish withholding tax law. It is possible that in the future a withholding tax will be deducted from your income and paid to the tax authorities.

to je to, ja mislim da je upravu

Evo danas su mi poslali uplatu( to jest email obaveštenje ) sad za sad nema nikakvih dodatnih umanjenja. Ono što stojalo od dana kada su obračunavali prethodni mesec ( umanjeno naravno za nevažeći saobraćaj što uvek i naglase u trasferu za plaćanje) tako sam i dobio iznos,.

Sad za ovaj mesec je tako za sledeći videćemo kako će mi (nam) poslati Ako ne onda možda početak sledeće 2024 i budućih isplata.

Nije ni meni nista umanjeno.

1 Like

Meni su danas poslali uplatu za Web Site ali za YT nisu. Formular sam popunio preje 5 dana, poslao sam im potvrdu o rezidentnosti koju sam dobio u poreskoj (ne placa se) i licnu kartu. Iz BiH sam.

Moze li mi neko reci, posto mi oko 95% pregleda dolazi iz US zbog cega mi skinu nekih 30% od ukupnog iznosa, da li bih ovo izbjegao ako bih presao na neku mrezu? I ako moze preporuka za mrezu, u pitanju je muzicki kanal, sav sadrzaj je licno moj.

1 Like

Jesi išao na opcije DA ili NE?

Isao sam na opciju DA. Mislim da kad ides na opciju NE nemas mogucnost da prikacis file.

Dobices za youtube kasnije,a taj odbitak ti je americki porez.

1 Like

Isao sam na Ne oba polja

1 Like

Upravo sam i ja otišao na oba NE, pa neka bude šta biti mora.

Što se tiće YT partnerskih mreža imaš ih dosta…Potraži na netu “Best network youtube partners” tako nešto… pa vidi šta ti nude sajtovi odnosno kakve su recenzije za te mreže.

To se tiče skidanja poreza USA od 30% je taj zbog toga što Bosna i USA nemaju potpisan ugovor o izbegavanju dvostukog oporezivanja. Džabe si podnosio potvrdu o rezidentnosti (konkretno za porez USA)

Usput pitanje dal si dobio formular i za Irsku -irski tax info?

Da, ovo gore sto sam pisao vezano za potvrdu o rezidentnosti se i odnosi na Irsku. Za US nista nisam podnosio. Samo me je zanimalo da li cu taj porez za US izbjeci ako sa Adsense predjem na neku mrezu.

1 Like

Evo i meni su prihvaceni poreski podaci za BiH,uz dostaljenu licnu kartu.

1 Like

Na zalost neces izbeci.
Ja radim preko Social Blade network i skidaju mi 30% Za USA.

1 Like