Iskustva hosting- Optima i Hosting90

Dragi moji,

imate li iskustva sa jednim od ova dva webhostinga Optima Hosting - Web hosting ili Web hosting i registracija domena - virtualni vps serveri. Te koje vi, iskusni, preporucujete.

I jos jedno, tipicno za mene, glupo pitanje. Sto su poddomene :fiju:

Nemam iskustva ali sumnjam da su losi…
Poddomena je level 3 “domena” tvoje glavne domene. Na primjer, glavna domena je zabica.com a poddomena moze biti jasam.zabica.com

[quote=“Stol3x”]Nemam iskustva ali sumnjam da su losi…
Poddomena je level 3 “domena” tvoje glavne domene. Na primjer, glavna domena je zabica.com a poddomena moze biti jasam.zabica.com[/quote]

Hvala ti. Znaci ako u paketu imam uključeno 10 domena onda za tih 10 ne placam registraciju?

Poddomene ne placas i kreiras ih na domene koje imas dodane na account. Ako mislis na addon domene (ili parked) to nije isto kao poddomena. To znaci da mozes imat vise sajtova na jednom accountu sa razlicitim domenama. Primjer: zabica.com, zabica.net, google.hr i sve na jednom racunu, moras ih registrirat (kupit) ali mozes stavit odredjeni broj na jedan account.

Ne, to znači da možeš max 10 domena povezati sa svojim hosting računom, registraciju i dalje plaćaš.

Iskustva sa ovim hostingom Hrvatski Hosting | Web Hosting za najzahtijevnije uz neograničene hosting pakete. ? Unlimited ponuda na akciji zvuci jako primamljivo…

što su ovi webmajstori dobri prema webmajstoricama. :njam:

Okani se nekakvih žnj hosting firmi i ‘firmi’ i uzmi nešto od TOP 3-5 iz Hrvatske ili sa stranog tržišta, neću ovdje nikog promovirat, ali su sigurno svi dobri.

HR hosting koliko sam cuo i nije nesto. Uglavnom su bazirani na game servere i ovo im je vise radi promocije. Cuo sam od frendova da podrska nije najbolja i da se serveri ponekad ruse…

Za VPS server: BladeVPS
Kod njih sam skoro godinu dana, jeftini su, dobri su, podrška kad zatrebaš, jednostavno nemam zamjerki :slight_smile:

Ja samo mogu podijeliti da sam imala iskustva sa spomenutim hostingom i ubola sam super popuste i sve se odvilo prilično brzo,tako da prigovora nemam,dapače!

Dobra iskustva s spomenutim hostingom, podrška brza, serveri stabilni. Svakako preporuka.

Jednom se moj gaming klan opekao kod njih i nikad vise. Skoro 8 mjeseci nisu javljali da je domena istekla pa sad imamo figu jer domene (da imali smo dvije) ne mozemo prenijeti niti nanovo registrirati. Support je brz, ali domain registar je los (barem na nasu zalost)

Želio bih podjeliti nedavno iskustvo sa Hosting90.
Zakupljena domena nam je istekla kod Hosting90, s obzirom da na Hosting90 nismo imali Control panel odlučili smo se za drugog provajdera i tu počinje lihvarenje. Hosting90 ne dozvoljava prijenos istekle domene drugom provajderu bar osamdeset dana po isteku iste. Naravno “džentlemenski” nam nude da ponovo kod njih platimo registraciju domene (mada smo domenu uplatili kod novog provajdera) pa ćemo moći prenjeti domenu novom provajderu. Nažalost zbog kontinuiteta poslovanja smo primorani platiti i te fantomske troškove.

S obzirom da tako posluju, naša preporuka je Hosting90 zaobići u širokom luku!!!

Nije to nista cudno i sumnjam da je do njih. Registar kod kojeg se kupuje domena bilo kroz resell partnership ili direktno, ti to nedaju, isto ti je i kod goodady, namecheap itd… I obicno par tjedana prije isteka ne prolazi transfer. Napominjem, nije to politika hostera vec registra…
Zato je najbolje uvijek kupiti domenu samostalno da mozete sharabarati po hostinzima jer ima svega. Ja i dalje upucujem da probate nas hosting, kome god treba nesto povoljno i kvalitetno :smiley:

Ne ne, ovdje Silat govori o prebacivanju njihove domene na drugi registar, a Hosting 90 je ujedno i registar u ovom slučaju, koliko ja kužim? :frowning:
Ako je tako, to nikako nije normalno i uredno poslovanje.

Kad sam već ovdje, preporučit ću Optimahosting.hr :slight_smile:
Visoko profesionalni i jako povoljni. Vidim da je mnogima to važno pa ću navesti da je podrška 0-24, vrijeme odgovora se mjeri u minutama.
Sve ostalo = 5. :slight_smile:

Regaj domenu kod bilo kojeg registra pa vidi hoces li ju moc tjedan dana prije isteka prebacit. Ili unutar 60 dana nakon produzenja.

1 Like

Baš to sam učinio nekidan. Sa Godaddyija. :slight_smile:

To je greska do tebe ne do njih odma da znas, pa fino obnovis domen pa ga sledeci put na vrijeme prebacis i trazis epp code i da otkljucaju domenu, a ne kad istekne.

Ovisi https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/9301/83/how-can-i-transfer-an-expired-domain-from-godaddy