Iskustva i rad na Envato marketplaceu

Moezes, dokle god ih ne stavljas u samu temu koju dajes kupcima (za to ti treba extended licenca).

Pozdrav svima…:slight_smile: Evo,malo da se reklamiram,pa ako nekog interesuje,neka pogleda…:smiley: poz

Evo da i ja svoje stavim nakon mučnog skrolanja kroz razne odgovore na temu copyright-a :smiley:

Moj profil je: http://themeforest.net/user/docttor
Bio sam radio za sebe i moje kolege s faksa jedan wp plugin za dropbox kako bi na faksu odmah mogli postavljati nova predavanja i sl. na zajednički dropbox tj. shareani folder. Vidio da takvo nešto ne postoji na codecanyon, uploadao, bio rejectan zbog slabe dokumentacije i nakon ispravka plugin je primljen.

Dropbox zatim promjenio api, ja nikako nisam našao vremena to korigiriati i sve ispraviti i eto, drugi me preduhitrili :slight_smile: Tako da je i taj dio propao pa sam maknuo plugin sa codecanyona. Imao sam još neke pokušaju koji su bili soft-rejectani ali kasnije nikako krenut to radit zbog raznih obaveza. Sada se polako opet uigravam u sve to i mislim par pluginova napraviti.

S obzirom da je produkcija ovog trajala nekih tjedan dana, a zaradala je bila oko 2000kn (kroz pol godine) mislim da je dosta isplativo raditi na takvom tržištu. Samo treba ubosti dobru ideju i nadati se da će se zamijetiti, a kad počnu prodaje onda to ide samo od sebe.

Da li rad na Envato marketplacu (isključivo themeforest) spada pod autorski ugovor? I na koji način pravdati to pošto nema ugovora?

Podižem ovu temu u nadi da netko ima novije ‘friške’ informacije u vezi zarade preko Envata i pravdanja iste?

Napominjem da me zanimaju isključivo legalni savjeti, kako najbolje proći u vezi spomenutog dohotka.

Ako to prijavljujem kao drugi dohodak plaćam porez i doprinose što ispada 45% zarade. Stvar se dodatno komplicira ako zarađujemo više od granice za PDV, tim više što uopće nama nikakvih računa u cijelom procesu.

Hvala!

Mene zanima dalja procedura nakon postavljanja neke skripte na codecanyon ili teme na themeforest. Iskodiram je, dodam dokumentaciju i sve to zapakujem i uploadam preko Envato u odgovarajuću kategoriju, uz opise itd… To mi je jasno, ali mi nije jasno kako to teče dalje.

Pretpostavljam da oni, ukoliko zadovoljim njihove kriterije, tada prihvataju moj artikal, daju mu neku cijenu i drugi ga već od tada mogu kupiti?

Pored toga me zanima ukoliko u budućnosti updatujem svoj artikal, odnosno pridodam mu neke nove mogućnosti, da li oni povećavaju cijenu mog artikla ili cijena ostaje ista?

Volio bi da mi odgovori neko ko je uspješno dodao bar jedan artikal na Envato. Hvala unaprijed.

Jednom kada submitas item na review, on ide u review i nakon sto (ako) ga odobre, izlazi na prodaju sa cijenom koju oni odrede.

Ti kasnije mozes dodati dodatne feature i kada submitas update, napomenes revieweru da zelis podici cijenu i objasnis zasto. Oni mogu ali i ne moraju odobriti tvoj zahtjev za povecanje cijene.

1 Like

Pozdrav,

ima li negdje primjer dokumentacije za .psd dizajn. Ili cak jos najbolje cjelokupni primjer kako treba izgledat .psd s popratnom dokumentacijom.

Nemam nazalost.

Najbolje ti je kupiti neki od popularnih PSD file-ova pa provjeriti iz prve ruke.

1 Like

Šta kažete na nove promjene koje se uvode? Hoćemo li trebati dati VAT broj?

Koji bi trebao biti VAT broj za fizičko lice?

Imam se namjeru krenuti malo baciti na ovo, pa me zanima koji su koraci, tj. kaj je bitno? Konkretno Themeforest, kakav mora biti web, jel mora biti WP integriran, jel mora imati opcije da se mogu promijeniti neke stvari (recimo boja fonta)? Svaka pomoć je dobrodošla.

Mene zanima da li postoji neki novčani limit za koji moramo biti registrirani za VAT broj?

Ako prijedjes 230.000 kn godisnje zarade od posla koji ti nije primaran, obveznik si PDV-a :slight_smile:

Koliko dugo se ceka za bilo kakav review skripte ili objavljivanje? Uploadovao sam skriptu pre 5 dana i nikakav odgovor jos nisam dobio.

Jel ti u Dashboard jos uvijek stoji da ti je item u review-u?

Queued for Review

Jel moguce da jos nije ni poceo review? Koliko je uobicajeno vreme cekanja posle upload-a?

A ovisi, maksimum ti je 7 dana, obicno bude oko 3-4.

1 Like

Jel ima netko da uredno prijavljuje zaradu na envato marketplacu da podjeli kakve savjete?

Evo izbacio sam prvu skriptu na Codecanyon. Dosta komentara i dosta pregleda al prodaje ni u prici :slight_smile:

3 Likeova