Iskustva i rad na Envato marketplaceu

Otvaram ovu temu pošto se razvila rasprava u temi nevezanoj za to, pa da ne zagađujemo kolegi nepotrebno prodaju :slight_smile:

Uglavnom, ovdje se može raspravljati o Envato marketplaceu, radu na njemu, iskustvima itd.

Ukoliko netko nije upućen, Evnato marketplace je skup stranica iz raznih kategorija na kojima autori prodaju svoje uratke. Marketplace je jako zanimljiv jer je vrlo popularan te ukoliko je vaš rad kvalitetan, imate šansu za lijepu zaradu.

Neki od poznatijih marketplace-a su:
themeforest.net - (vaša WordPress tema je vjerojatno potekla s upravo ove stranice), HTML template-i, PSD template-i…
codecanyon.net - tu spadaju plugin-ovi, skripte itd.
videohive.net - videouratci, template-ovi, intro-i itd.
audiojungle.net - ovdje se prodaju audio uratci, od cijelih pjesama pa do kratkih zvukova
photodune.net - fotografije
graphicriver.net - vektorski crteži, PhotoShop uratci…

Možete staviti link na svoj profil ukoliko ga imate. Jedan profil vrijedi na svim marketplace-ima, dakle račun je povezan i nije bitno na kojoj se stranici registrirate.

Ovo je moj profil: OriginalEXE | CodeCanyon

Za sada objavljeni samo WordPress plugin-ovi, u izradi je i jedna tema, ne radim ju sam već sa partnerom, ja WP dio, on psd/html

Nelose ovaj Sticky Widget Area je dobro krenuo, zanimljiv plugin.

Hvala, da, to mi je bio prvi plugin i najpopularniji za sada. Nakon što završim temu se bacam u izradu jednog malo složenijeg plugin-a od kojeg očekujem pravi boom.

Prvo pa musko, odlicno to je dobro za motivaciju daljneg rada.
Jesu li te odbili koi puta ili ti je sve proslo iz prve?

[quote=“dabars”]Prvo pa musko, odlicno to je dobro za motivaciju daljneg rada.
Jesu li te odbili koi puta ili ti je sve proslo iz prve?[/quote]

Taj prvi plugin su mi bili soft reject-ali zato jer dokumentacija nije bila dovoljno detaljna.

Od tada sve prolazi smooth.

Već neko vrijeme radim na jednoj WP temi, najviše me muči Drag & Drop Page Builder, znate li link gdje pročitati o tome, možda neki framework? Našao sam nešto ali radi se samo o customizaciji home paga, a ja bi trebao i za svaku stranicu posebno. Može se kroz shortcodove i TinyMCE, ali nije to to, želio bi jednostavnije.

@APazinjan jesi još gdje oglašavao plugine da ih prodaješ na EM, ili je sav proces do kupaca bio prihvaćanje u market?

Nema baš nekih tutoriala niti framework-a za D&D builder no vjeruj mi, to ti niti ne treba. Ako baš želiš to uključiti, uvijek možeš kupiti extended licence nekog već gotovog sa CodeCanyon.net i onda ga smiješ uključiti u template koji prodaješ na ThemeForest.
Jedna kupnja = korištenje u jednom template-u.

Što se oglašavanja tiče, ne, nisam nigdje osim mislim na Twitter, ali sumnjam da je to utjecalo pošto nisam tamo aktivan pa nemam ni puno followera.

Ja sam našao ovo » Slightly Modded Options Framework Aquagraphite.
Znam kako idu te extended licence, mislio sam ubaciti revolution slider. Kako već sad imam 5 različitih slidera, mislim da nema potrebe za još i za njim. Bolje te stvari ostaviti za neku iduću nadogradnju ili temu.

Može sneak peak teme?

Nebi još ništa slao s obzirom da još radim oko nekih stvari, ali pošaljem sigurno kad budem pri kraju.

I ja sam radio temu za tf, dva puta su me odbili, ali nikada nisu naveli precizan razlog zbog kojega temu nisu prihvatili.
Zanima me jel koristite neki framework, starter temu ili kodirate od pocetka?

Da, dosta su površni s feedbackom, vidim po njihovom forumu jer puno korisnika biva rejectano, pogotovo na TF. Traži se visoka kvaliteta.

Ja radim sve od nule, zezanje s frameworkom je samo pain in the ass.

Ja pripremam jedan newsleter template za themeforest (samo PSD). Nemam iskustva, ali sam nabrijan na envato koji će me izgleda natjerat da zagrijem stolicu sa xHtml/css itd…

Planiram se i ja uskoro otisnuti gore pa vidit sta ce bit, odnosno da li sam dorastao izazovu : ) … no na graphic riveru - grafika mi je ipak nesto jaca strana od web developmenta …

U svakom slucaju mislim da se gore vrijedi / isplati probiti, pogotovo zbog promocije tj. bildanja vlastitog imena i karijere opcenito … u neku ruku mislim da je to buducnost; ak si dobar, na temi tam bus zaradio vise nego ces u pravom svijetu ikad kod nekog klijenta i sl. S druge strane, ako nisi, opet imati onaj neki cilj da uspijes na envato mrezi je jako dobar drill vlastitih vjestina, znanja i sl. …

Mislim da uspijeh gore najvise ovisi o predanosti… ipak najjaci dizajneri i sl. se tamo okusavaju, sumnjam da itko tko gore ozbiljno zaraduje lovu i radi mozda nesto drugo osim samo toga (ili tipa u firmi i sl…) …

Ja sebe vidim tamo kao full time autora, početak je najteži. Nadam se ostvariti stabilan income unutar 2 i pol godine, dok završim faks, da ne moram tražiti posao u jadnoj li nam HR.

Pametna odluka… nadam se da ces i uspijeti u svome naumu ; ono sto je uistinu predivno kod interneta sto zbilja nemozes imati izgovor za neuspijeh hehe… mene uvijek inspirira kad si procitam na ovoj stranici pod testimonials… jest da zvuci malo utopijski (valjda zbog navike na to da dok ovdje nesto pokrenes moras se otelit ko zivotinja i taman kad si uspio krepat od tumora na mozgu u 50oj od zivcriranja)… ali isto vjerujem nista nemoguce.

Hvala, također.

I da, oni koji su uspjeli su savršena motivacija. Samo treba rad, rad, rad.

Ima i ovakav način rada svojih izazova, nisam nikada imao iskustvo rada za nekoga pošto još nisam u toj dobi, ali ovako kad radiš sam doma, dosta te usporava nedostatak organizacije.

Na primjer svako malo mi pažnju odvuče forum, mail, nešto deseto… Pa faks itd. na žalost nemam 100% vremena za uložiti u ovo, siguran sam da kada ne bih išao na fakultet da bih puno brže napredovao, ali moram umiriti roditelje i završiti fakultet, njima je još uvijek internet “alien” pojam, oni žele da ja dobijem diplomu i zaposlim se u HR… Zato se nadam dokazati im da je ovo što radim ozbiljan posao od kojeg se može živjeti, a ukoliko si dobar, puno bolje nego od rada u HR. To mi je i jedna od glavnih motivacija.

Također sam izradu teme krenuo od početka, i mislim da se sa samo jednom dobrom temom može već pristojno živjeti u RH.

Koliko vidim po zadnjim temama koje su odobrili, sve redom imaju: HTML5 & CSS3, responsive su, i imaju mogućnost velike i jednostavne customizacije za samog kupca. Krenuo sam upravo zato od nule jer mislim davati i support, kao i kasnije nadogradnje.
Ne znam na što bi još trebalo obratiti pažnju, da bude prihvaćena iz prve. Naravno, dobru dokumentaciju i objašnjenja koda podrazumijevam. Ako ima netko kakvu inside informaciju, bilo bi dobro da podijeli s ostalima.

Razmišljao sam o korištenju nekog frameworka, ali iz gornjih razloga nisam siguran koristiti ih ili ne. Jedino što trenutno koristim je Option Tree plugin, mislim da to ne bi trebao predstavljati problem kod odobrenja.

Najviše me muče trenutno slideri i njihov odaziv za ostale platforme (da su i oni responsive). Prihvaćaju li nove teme koje nisu resonsive, ali imaju zanimljiv recimo background?
Pod background mislim na admin sučelje, i opcije customizacije.

Naravno da prihvaćaju, vidio sam nekolicinu tema koje su nedavno odobrene a nisu responsive.

Recimo, jedna magazine tema nije bila responsive, a prodala se 50-ak puta već u prvih tjedan dana, samo zato što je dobro izgledala i bila je tražena.

Responzivnost ipak igra veliku ulogu rekao bih, pošto imaš puno kupaca koji žele responsive web samo zato jer je to trend, ne zato što to njima zbilja treba.

Option Tree nije problem, mnoge ga teme koriste i prolazi bez problema. Od free slidera a da su responsive, ja bih preporučio flexslider. Možeš ga čak koristiti i kao carousel, dosta je popularan.