Ispis slika iz foldera

U folderu slike imam pohranjen određen broj slika, kako napraviti ispis iz tog foldera, znači da mi se ispisuje slika i njeno ime?

Jel ima ko kakvu ideju kako pristupiti tim slikama i njihovim imenima?

pa čitanjem sadržaja foldera i unutar petlje ispisuješ slike

Evo ti primjer:

<?php

// definiraj direktorij u kojem zelis pregledati sve slike

$dir_slika="images";

// *********************************************************
// prodji kroz direktorij i spremi rezultat u array $datoteke

    $datoteke = array();
    $handler = opendir($dir_slika);
    while ($file = readdir($handler)) 	
    	{

		  //ako datoteka nije directory ili izlaz iz direktorija	spremi je u array $datoteke 
		  
		      if ($file != "." && $file != "..") 
		      	{
		      	  $datoteke[] = $file;
		      	}
	    }
	  
   closedir($handler);

// **********************************************************
// nazivi pronadjenih datoteka nalaze se u array-u
// prodji kroz array $datoteke i prikazi slike

foreach ($datoteke as $slika)
	{
		// prikazi sliku
		echo "<img src='".$dir_slika."/".$slika."'>
";
		
		//ispisi naziv slike
		echo $slika."
";
	}
    
?>

Nadam se da će ti pomoći.
Naravno, kod možeš skratiti u manje linija. Ovo je funkcionalni primjer jasniji za čitanje :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja