Ispravi.me / Hašek

Ima neko problema s radom na ovoj stranici? Nešto su mijenjali Uvjete korištenja, a sada mi očito prate sve kaj provjerim i očito me smatraju profesionalnim korisnikom jer ga često koristim, pa bi se trebao javiti za ugovor i plaćati uslugu.

Ima neko da je potpisao ugovor s njima? Ako je neka manja lova, aj ok, ali ovako mi se iskreno ne da plaćati da provučem 5 tekstova mjesečno i 10-ak objava za mreže koje su po tri-četri rečenice.

jedino da s druge IP adrese nastaviš dalje raditi :stuck_out_tongue:

Ja sam ih kontaktirao prije 2-3 mjeseca zbog istog problema. Nije da žele nešto naplatiti, nego im nešto ne funkcionira uvijek kako bi trebalo. Bili su sredili onda nakon što sam bio razgovarao s njima, al vidim da sad opet već ne radi nekoliko dana. Inače, odličan im je alat i šteta što ponekad ima problema s radom :wink:

Jel moze ukratko kako to funcionira?
Iza alata su lektori koji lektoriraju tekst ili?

Automatski je program. Kopiraš tekst i označi ti riječi koje su neispravne ili ‘sumnjive’ i onda ti ponudi riječi za ispravak. Izvrstan alat koji je pod must za velike tekstove. Ja ga već godinama koristim i iskreno smatram da su bez problema mogli opaliti kao Grammarly neki mjesečni pretplatnički plan…

Aham, tnx.

btw. ako samo sumnjive riječi označava, to je jako simple. Ja mislio da lektorira gramatiku. :slight_smile:

Da, ispravlja sve, od riječi do gramatičkih grešaka. Isprobaj alat, free je: https://ispravi.me/

Zapravo provjerava sve, top alat za hr jezik. Mislim da nema osobe koja ga ne koristi ako piše tekstove za bilo koju namjenu.

Meni su odgovorili ovako, na upit jesu li što mijenjali jer mi sada niti promjena IP adrese ne pomaže da mogu koristiti alat.

Little testing. Kažem ja njemu:

“Jučer sam ću se igrati s biciklom”

On kaže da je sve točno. Sad baš da kuži gramatiku ako ovo nije skužio da nije ni prošlost ni budućnost? Hmm…

Tako da mi nije baš jasno na kakvu gramatiku mislite da ispravlja…

A kako očekuješ da alat može to rješiti, taj primjer što ti navede? Postoje slične konstrukcije koje su ispravne u ovim našim jezicima. Npr. Juče sam mu rekao da ću se igrati biciklom. Može se u rečenici izvrtit kod nas i prošlost i sadašnjost i budućnost

Slazem se. Koristio sam ga kad prevedem sa google prevoditelja i onda ubacim u njega, al nis posebno takav tekst sredi.
Ispravit ce npr “neznam” u “ne znam”, a č i ć bas ne kuzi kao i gramatiku.

Poenta je da nije alat kakav je recimo Grammarly za engleski jezik, ali je sasvim oke za greske prilikom tipkanja :slight_smile:

Ne očekujemo nerealno. Alat je za tekstove koje sami napišemo i koje se podrazumijeva da će se detaljno proučiti prije objave. Ovo je čisto da se isprave greške koje oku prođu nezamijećeno prilikom čitanja pojedine riječi.

1 Like

Naravno da nije savršen alat, niti može takav alat ispravljat neke stvari. Ali je najbolje što imamo, puno napredniji od Worda kad “lektorira” tekstove. Tko redovno koristi zna koliko je koristan. Testirati jednu rečenicu i dokazati da je loš alat se može sa svakim sličnim alatom.

Ovo iskreno nisam nikad vidio da ne prepoznaje. Možda prije X godina, ali te stvari sada završava bez problema.

Ubaciti tekst u Google prevoditelj i nakon toga u ovaj alat i očekivat da će ga on sredit je nerealno.

Ne govorim ja da je loš…nego samo pitam koja mu je domena primjene. Vi ste rekli da ispravlja svu gramatiku, a ja sam izvrtio nekoliko rečenica potpuno vremensko - gramatički netočnih i to ništa nije skužio.

Tako da mi se ipak čini da ispravlja samo tipfelere u riječima kao što sam početno i pretpostavio.