Ispravno unosenje podataka

Pozdrav

Molio bi clanove, koji mogu da mi pomognu, kako da ispravno upisem podatke za Adsense u BiH preko Unicredit Banke. Dobio sam swift i iban podatke.

Mene interesuje, treba li IBAN da ima upisane brojeve i slova deviznog racuna, jer na ovome sto sam dobio, nema nista slicno s deviznim i kad sam unio podatke u adsense. Pokaziva mi da ce na taj racun isplata se izvrsiti.

Hvala vam unaprijed

IBAN i SWIFT su podaci banke u državi u kojoj posluje. Pored toga unosiš svoje ime i prezime po kojem će sustav banke nakon što primi sredstva na bankovni račun kroz dan ili dva proknjižiti ta sredstva i preusmjeriti ih na tvoj osobni devizni račun.

Ako želiš sve uraditi kako treba odi u svoju banku i traži ih da ti isprintaju instrukcije za uplatu na tvoj devizni račun. Ti ćeš dobiti sve potrebne podatke na jednom listu. Ne plaća se ništa. Barem ne u unicredit banci.

1 Like

Hvala na odgovoru!

Mislio sam, IBAN je li treba imati brojeve od deviznog u IBAN broju sto mi je banka dala?

Ne mogu se sada sjetiti i reći sigurno, ali znam da sam ja išao u banku po taj papir i sve sam sa njega unio na adsense

Da, tako sam i ja i unio. Ali mi je bilo upitno za IBAN. Gledao sam na netu, da treba navodno IBAN imati brojeve deviznog ili ne. Jer da nebi sutra neke frke bilo oko isplate. I ovako sam cekao vise od 2 sedmice na potvrdu.

Neće biti frke . Lova će leći na račun banke a oni će po imenu i ostalim podacima obraditi transakciju i kroz dva dana će ti preusmjeriti pare na tvoj devizni.

Super! Hvala puno na odgovoru!

Ne znam zašto si otvarao devizni za uplate preko Adsensa…možda tako traže u Unicreditu…u Raiffeisen banci samo od tvog tekućeg računa naprave sa par klikova da možeš primati uplate u bilo kojoj valuti…istina je da rade konverziju i da ti finalno imaš KM-ove na računu…jedino ako baš trebaš te dollare onda je opravdana procedura za devizni :wink: