Izlistavanje kategorija na hompejdžu

Ne znam za vas mene često nervira struktura wp tema, pogotovo je to vjerovatno izraženo za nas koji od wp teme očekujemo neku opciju, a te opcije, nema ili je ja niđe do sad ne viđoh. Onaj raspored posljednji postovi kakav je po defoltu meni nekako ne ide da to tako treba biti. Nekako mi logika nalaže da su kategorije na hompejdžu pa da se one granaju dalje na postove. Kao što rekoh ja do sad nisam naišao na temu koja nudi tu opciju, a ne bi trebalo da je teško implementirat. Ja sam rijetko kad pravio custom hompejdž no sad se poigrah i za moje pojmove lijepo izgleda, pa rekoh da podijelim sa vama.

i to izgleda ovako

evo kako sam ja ovo učinio. dodao slike 150*150 , linkovao preko slike kategorije i captiona i centrirao slike i ubacio ih u page

kod koji sam koristio je ovaj

<div class="row" style="padding: 15px; margin: 0 auto;">

[caption id="attachment_148" align="aligncenter" width="150"]<a href="https://imesajta.com/category/imekategorije/"><img class="wp-image-148 size-full" src="https://imesajta.com/wp-content/uploads/2019/09/tech-150x150.jpg" alt="" width="150" height="150" /></a> <a href="https://imesajta.com/category/imekategorije/">Naziv Kategorije</a>[/caption]

samo dodajete slike redom na isti način kao i prvu
...............................
</div>

inače ovo pading odvaja od ivica za toliko koliko želite, a ovo 0 margin nađoh neđe da se to lijepo razvlači i da lijepo izgleda na svim ekranima.
image
image

ako vam je milo da slike budu okrugle onda možete dodati style="border-radius: 50%;" to dodajete poslije "wp-image-148 size-full" tj bar sam ja to tako odradio i to izgleda ovako


za kraj da bi podesili da vam homepage bude ovakav nakon što ste kreirali page, objavili ga, u setings pod reading označite da vam homepage bude taj pejdž i toeto.

pored toga što na ovaj način po meni struktura sajta je normalnija, ovakav custom homepage je baš to custom i može se oblikovati po želji, dodati tekst iznad ispod, ukrasiti ga, i dodati sve što neko smatra da je potrebno.

skoro pa sam ubijeđen da nisam izmislio toplu vodu no eto možda nekom pomogne. može se ovo isto vjerovatno sa svakim pejdž bilderom napravit, ali ja to nikad nisam koristio a vjerujem da ima meni sličnih, sa sličnim potrebama i neznanjem.

7 Likeova

Brate, druže Bongo, ja znam jednu liniju koda napisati. Odmah da ti kažem, ne pravim sajtove, ali mi je sve što radim 5 godina vezano za WP, barem 30 projekata. Koristio sam buildere, i sa njima možeš svašta napraviti. Divi ima brojne mogućnosti a, za moj pojam, Avada jede malu đecu. Baš bih voleo da vidim kako bi ti uradio super stvari sa nekim builderom.

Uzdravlje

1 Like