Izmjena vrste računa za Adsense

Zanima me koja je procedura kada se Adsense račun prebacuje s privatnog na poslovni? Bune me dvije stvari – na jednom linku je objašnjeno kako je potrebno prvo zatvoriti privatni račun i otvoriti novi račun, a opet na drugom stoji kako tvrtke s manje od 20 zaposlenika bi se trebale prijaviti kao privatni račun (doduše možda to ne vrijedi za lijepu našu).

Da li postoji opcija s sadašnjeg računa u odabiru plaćanja staviti tvrtku kao primatelja uplate?

Pokušaj ovaj s uputama o 20 zaposlenika prebaciti na neki drugi jezik u izborniku dolje desno, npr. umjesto English-GB na English, pa čak možeš probati prebaciti i na hrvatski, pa pročitaj ponovo. Ako ti još uvijek nije jasno, konzultiraj svog knjigovođu želiš li da ti novac bude naslovljen na ime direktora ili na ime poduzeća, on će znati. :wink:

ta stranica nije dostupna na našem jeziku zato i ne znam da li se to odnosi na nas.

Ne znam je li to bilo ispravno, ali ja sam samo promjenio primatelja. Umjesto imena i prezimena ček sam naslovio na firmu.

da, al WU Quick Cash ne može glasiti na firmu već samo na pojedinca…jedino da promjenim način plaćanja.
edit:
Sad vidim da i nema druge opcije plaćanja osim putem WU

Da, morao sam ostati na čekovima.

evo sređeno, novi account odobren u roku 20 minuta. može se zadržati i postojeći.

Imam pitanje za kolege koji već imaju poslovni adsense račun. Pretpostavljam da izdajete fakturu “Google Ireland” firmi za potrebe knjigovodstva? Zanima me što stavljate pod opis “usluge”, te na koji članak zakona se pozivate kako ne bi morali obračunati PDV?

Kako si otvarao novi acc da su tak brzo odobrili?

Neka ti potvrde oni koji to stvarno rade, ali koliko ja shvaćam, radi se naprosto o primjeni čl. 17. Zakona o PDV-u koji definira da je u ovom slučaju mjesto obavljanja usluge oglašavanja sjedište onoga kome uslugu obavljaš. Moraš dokazati da je ovaj drugi obveznik PDV-a u svojoj državi, na način na njegov PDV identifikacijski broj provjeriš u VIES-u i zapišeš (ili otisneš) rezultat provjere koji će sadržavati kod kojim dokazuješ da si provjeru na dani datum obavio. Nije mi jasno mora li se provjera obaviti jednom ili za svaki račun.

http://www.porezna-uprava.hr/PdviEu/Stranice/PDViEU.aspx
http://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Prirucnici_brosure/PDV_158.pdf

Poslao zahtjev za otvaranje na Adsense stranici (isto kao i za privatni račun), samo kao poslovni korisnik, dakle “payee” se mora razlikovati od postojećeg računa. Ostalo je isto – telefon i adresa. Naravno, mora se koristiti druga mail adresa.

Evo da ne otvaram novu temu nastavljam ovdje…Danas je u Adsensu se pojavio novi sustav plaćanja koji u postavkama za plaćanje nudi, osim čeka i devizna doznaka na bankovni račun (wire transfer) i Westren union. Radi se o poslovnom računu (Djelatnost). Da li vi koji imate poslovne adsense račune imate ove opcije plaćanja?

Već postoji tema o ovome i da 90% ima tu opciju već