Izrada mobilnih aplikacija

Evo mene nakon dugo vremena :mm: sigurno sam vam falio :klanjamse

Htio sam vas pitati bavi li se tu itko od vas izradom mobilnih aplikacija (tu prvenstveno mislim na aplikacije za iOS)? Zanima me koji software koristite i gdje se može nabaviti za Windowse? Gledao sam malo po netu, vidim da neki koriste virtualne mašine za MacOS pa to sve sporo radi i dosta je komplicirano… Pretpostavljam da postoji software koji šljaka na Windowsima, ali ja ga nisam našao, pa eto da vas pitam…

Ako je netko već radio aplikacije, rado bi ih vidio, pa slobodno pokažite… :smiley:

Ispričavam se ako već negdje postoji tema u vezi ovoga.
I još jednom pozdrav svima, nisam vas dugo čitao… :yo:

Ukoliko se planiraš ozbiljno baviti izradom aplikacija za IOS, neće ti biti problem investirati u neki mac. Vjerojatno ćeš nakon prvog ozbiljnijeg posla vratiti uloženo.

Koliko znam, moguće je exportati iz flasha (CS5 čini mi se) u nativne IOS aplikacije, ali je pitanje hoće li ti Apple to potpisati (vjerojatno neće). Nepotpisane aplikacije ne možeš staviti na appstore, eventualno na jailbreakane uređaje. (Ne preporučam iz puno razloga)
Kao što vjerojatno znaš, da bi aplikaciju uopće objavio na appstore-u moraš biti u apple developer programu, što te košta $99 godišnje.

Iskreno, nisam probavao na windowsima, ali na macu je poprilično jednostavno. Imaš xcode i interface builder. Stvar je vrlo jednostavna ako znaš objective c :slight_smile:

A ne znam… prvo bih se malo učio, a Mac-ovi ipak nisu tako jeftini :smiley:
Gledao sam malo na netu o xcode-u, čini mi se ok, al bilo bi super kad bih mogao nešto takvo prvo isprobati na Windowsima…

Ako još netko ima iskustva, nek napiše. :slight_smile:

Možda nisu jeftini, ali nisu ni puno skuplji od PC-a, uzmi u obzir da je software za mac osjetno jeftiniji. Tako Mac OS X kosta svega 202kn, dok je cijena windowsa 7 vjerojatno 1000kn vise…

Ja sam neki dan kupio mac mini, cijena je na kraju ispala skroz ok :wink:

Ja bi radije odabrao android, radi se u Javi koje bi trebala biti jasnija ako dolaziš iz web voda jer većina popularnih web jezika je slična.
OS je neovisan o proizvođaću hardware i svakim danom uzime sve veće tržite a raditi možeš gdje oćeš samo skineš eclipse plug in i vozi.
Poznavanje event driven tehnologija je big+:)


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja