Izrada QR koda koji otvara URL besplatno

Bok svima! Možda je kriva kategorija, ne znam di bi s ovim pitanjem. Isprike…

Znači, trebam generirati QR kod koji otvara URL. Našao sam razne online alate za te stvari, ali ne znam koliko je to sigurno i pouzdano. Jer, znam da me svojevremeno jedan takav servis malo nasamario. Kreirali su mi QR kod koji je otvarao URL, ali ga je prikriveno otvarao preko njihovog URL-a kao redirekcija. Nakon nekog vremena su prešli na plaćenu verziju i tko je htio da mu ostane raditi kod, morao je plaćati.

I sad, klijent napravi vizitke, brošure, šta god, i može ih baciti u smeće ako ne plati “reket”. Ne bi htio ponovno napraviti takav error, pa ako neko ima neki provjeren servis ili zna kako se rade ti kodovi, neka napiše svoje iskustvo. Hvala.

Vjerojatno ti je najprakticnije koristiti Googleov servis:

https://developers.google.com/chart/infographics/docs/qr_codes

1 Like

Kad generiraš kod online, možeš sliku uploadati npr. ovdje: https://zxing.org/w/decode.jspx pa provjeriti što stvarno piše u kodu.

2 Likeova

Ja sam išao ovdje: https://www.qr-code-generator.com i napravi mi normalan QR code, jer kada ga dekodiram preko linka kojeg je dao gambo, nema nikakvih skrivenih redirekcija.

2 Likeova

Fala svima dečki :slight_smile: Mislim da ovaj @drmrgood -ov link radi posao dosta dobro, a link koji je dao @gambo je spremljen u arhivu.

Ipak, link koji je dao @drmrgood je na isti princip na koji sam već nasjeo. Radi na principu redirekcije, a nakon 14 dana je potrebno plaćati da qr nastavi raditi. :frowning:

Sad sam isprobao @drmrgood -ov link https://www.qr-code-generator.com/

Kad izradim statični QR kod za ovu stranicu, dobijem sljedeći kod
frame
Kad ga uploadam na https://zxing.org/w/decode.jspx dekodira se ispravno kao
Izrada QR koda koji otvara URL besplatno

Kad izradim dinamični QR kod za ovu stranicu, dobijem sljedeći kod


Kad ga uploadam na https://zxing.org/w/decode.jspx dekodira se kao redirekcija https://qrco.de/bbQrNk i ta redirekcija se plaća nakon 14 dana!

Ukratko, samo dinamični kod sa redirekcijom se naplaćuje!
Normalan statički kod nema redirekcije i ne naplaćuje se (i ne može se naplatiti).

Oni na svojoj stranici pišu ovako:

Hmm, da, ali to samo mogu uzeti taj preview koji odmah generira na sajtu. Tu malu sličicu. Možda samo ja nešto krivo radim, no ako želim preuzeti vektorski QR kod (jer ga u takvom formatu želim i dostaviti klijentu uz vizitke i ostatak grafičke pripreme), onda me traži da se registriram/logiram. Kada se reg/logiram, onda mi kreira QR kod koji ide preko skraćenog URL-a i koji se plaća, te skraćeni link ne mogu maknuti.

U međuvremenu sam našao https://www.qrcode-monkey.com/ koji radi odlično i daje preuzimanje u vektorima. Testirao sam kod na tvojoj stranici i nema nikakvih redirekcija. :slight_smile: