Izrada vlastitog CMS-a

Kako napraviti vlastiti jednostavan CMS.
Dakle, napravim statičnu stranicu, koja sadrži stranice npr. home, novosti, o nama, kontakt i sad želim da korisnik može na stranici “novosti” mjenjati podatke, odnosno pisati neke članke.
Da se na stranicu može ulogirati kao npr na joomlu ili wordpress, ne mora biti mogućnosti više korisnika,mijenjanja ičega drugog i slično, nego najjednostavnije korisničko sučelje za pisanje jednostavnih članaka na toj stranici.

Kako se to izvodi?
[size=4]Molim vas da odgovore prilagodite početnicima, i pokušate objasniti što jednostavnije.
Hvala svima unaprijed.[/size]

imas dosta toga citava nauka prijatelju ja to imam sam mi terba lijep dizajn

Za to ti treba neko znanje croimo.

To je poprilično jednostavno za napraviti, međutim treba znanja i nešto vremena kako bi se izvelo. Preporučam da odeš na Youtube pa pokušaš potražiti kako napraviti jednostavan CMS (preporučam da tražiš na engleskom jeziku “how to create simple cms” ili tako nešto radi više rezultata).

Logično da treba znanje. Nisam ni planirao bez znanja. Meni ne treba da mi netko napravi neku stranicu i da je ja imam nego želim naučit.
Tako da sam planirao odnekud početi, i mislio da je bolje odavde nego s youtube-a iako ću i tamo malo pogledat.

Početi treba ovako:

(x)html -> css -> php

eto :slight_smile:

Ako se želiš prilagoditi “samom sebi”, tj. korisniku (u ovom slučaju je riječ o CMS sustavu, pa se radi o korisnicima/suradnicima koji će koristiti pristup tzv. “back-end” stranici / CMS sustavu), možeš napraviti preko novih tehnologija za Web poput HTML5, CSS3, jQuery (dizajn, izgled - tzv. “front-end” CMS sustava) - tzv. “responsive Web”, prilagodljiv i za mobilne uređaje i dr.

Što se tiče “programskog” dijela, ukoliko poznaješ programske jezike za Web, možeš krenuti s PHP/MySQL-om, pa kasnije na malo zahtjevnije aplikacije (po potrebi) - Python. :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja