hvala svima na pomoci. pre par dana sam zakupio hosting i domen, mnogo je googlanja bilo i upotreba gpt-a, jer je trebalo shvatiti sta je sta i cemu sluze sve one tamo specifikacije servera. uzeo sam hosting kod superhosting-a, najskuplji paket pa na nekoj akciji do 28.02 ispalo bas povoljno od skoro 200eu za godinu na nekih 65-70eu i plus domen besplatan za prvu god. Cpanel, ponovo googlanje i iskreno prelaz sa gpt-a na copilota, ucinilo mi se boljem i korisnijem, instaliram wordpress, thema Astra, i krenem sa kliktanje + woocommerce i napravim ono sto sam zamislio za ali trebalo mi 5 dana, doduse ne ni po 8 sati dnevno, vec 5 dana po 2-3 sata i dodjem da napravim ono sta mi treba, spreman sam za live. u toku sam sa dodavanjem proizvoda u prodavnici. ovo je bilo da se malo pohvalim, moj prvi sajt, prva web strana, ko hoce neka cestita
Nadam se da ćeš nam podijeliti link
Čestitke, iako mnogima sada to djeluje banalno, ali ući u nepoznatu materiju i odvalit prve korake je najteže.
Doduše, sa chatGPT je to sada punooo lakše savladavati nova područja, no treba ga iskoristiti za to.
podelicu, shop jos uvek nije live, podelicu privatni link, proizvode koje cete naci na shopu su samo probni i nista od proizvoda nije dostupno. https://akcijeshop.rs/?woo-share=5cRPheMMhqDW6KzucdDl1TPtbwL0f8oq
saveti dobrofosli, hvala
Vidi se da si sam to radio
Za prvi webshop - izgleda prustojno - bar na telefonu
Savjet: nemoj se toliko tovariti dizajnom i funkcionalnostima (imas sve potrebno u Woo-u vec) - fokusiraj se na dobre slike proizvoda, opise (ovo je sa ChatGPTem bas lako), i na kraju marketing svega toga, pogotovo ako si sam u cijeloj prici. Valjalo bi dodati odmah na Google Search Cobsole i Google Analytics, pa da vec u startu skupljas podatke o tome sta se desava
I da, za kraj, ili se fokusiraj na dobijanje recenzija ili smakni to da se ne vidi - nista gore nego imati hrpu proizvoda sa 0 recenzija
uklonjene recenzije i dodao sam korpu na movilnu verziju, to sam ukapirao tek posle postavljanja linka da nema, ostalo javljam kad se snadjem. hvala
I dalje ti se pojavljuju recenzije odmah do opisa.
Kada sam rekao da je dobro imati opise, mislio sam na neke detaljne opise, ne jedna recenica po proizvodu. Uz to, iskoristi opciju karakteristika/atributa u WooCommerce-u da opises tehnicke karaktereistike proizvoda - pretpostavljam ove dvije stavke ces raditi kada budes dodao prave proizvode.
i finalni tip od mene - nemas potrebu da uzimas amazonovu strelicu za svoj logo - moze to dobro izgledati i kada je jednostavnije, a bar znas da neces imati problema u buducnosti ako shop uspije
potrebna mi je pomoc. od uvoznika sam dobio dinamicki xml link, da ne bih rucno tipkao proizvod po proizvod a ima ih oko 1600, predlozeni plugin za xml import od strane copilota je wp import all, meni ovo mnogo skupo ima li neka dobra alternativa ovoma? hvala!
Moj ti je savjet uzmeš još jedan domen i tu možeš testirati stvari. Nek ti chat gpt napravi plugin za xml import i navedeš mu sve što ti treba format kakav je taj fajl od xml (par proizvoda). Ne bi trebao da chatgpt ili claude ima problem napravit taj plugin plus ti napravi baš to što tebi treba. A testiraš na domeni koja ti služi samo za to. Tu možeš isprobavati i sve drugo što želiš pa ako valja primjeniš na glavni sajt
Wp all import ne treba ti nista vise.
znam, ali mi je skup, zato pitam koja je alternativa besplatna.
Pa ovo sto ti je @anja1 rekao - napravi svoj plugin sa ChatGPT-em - nije toliko tesko koliko zvuci
babi babi za te stvari :'D
ne smijem domenu ostaviti zbog pravila foruma
Znam da 99% webshopova u BiH koristi nulled verziju istog.
drustvo pozdrav, potreban mi je savet, platio sam ne jednu nego vec par instagram reklama, prvo sam placao neke za po 2eu kako bi pogodio publiku, e sad sam pustio za 10eu i na 8eu potrosenih vec imam oko 5.5k viewsa i 191 website poseta, odnosno poseta online prodavnici. nemam jos uvek ni jednu porudzbinu, gde gresim, izbor platforme preko koje se oglasava , budzet koji izdvajam, los odabir interesovanaj publike ili…??? molim Vas svaki savet dobro dosao. hvala.
adresa online shopa- www.akcijeshop.rs
Ma bitno ti je da imaš lajkova na objavi, šta će ti prodaje. Samo boost na najjače.
To što nema prodaja rezultat je groznog dizajna. Jednostavno shop koji ovako izgleda ne ulijeva povjerenje kupcu.
Themeforest.net kupi temu koja dolikuje sajtu. Uradi logo unikatan. Pogledaj neki tutorijal o wc. Npr na sajtu si za svaku velicinu bademantila radio novi article a mozes varijaciju uraditi.