JavaScript problem sa ParcelJS i kreiranjem linkova za slike

Pozdrav. Imam problem kada zelim da kreiram linkove za slike dinamicki u JS.u, na stranici mi se ne prikazuju zbog ParcelJS-a

Moj kod u JS fajlu:

<img src=${renderImageUrl(day.weather[0].icon)} alt="Weather Icon" />

image

Kako mogu rijesiti ovaj problem, da mi se sve slicice generisu kroz JS fajl i da se normalno ucitavaju, ili moram da se rjesavam modula i parcela i kreiram aplikaciju bez njega.

ParcelJS mi je nepoznat, ali mogu ti reći kako bi si ja riješio taj problem.

  • prvo bi ubacio sliku na neki osnovni setup za novi web. Ako tamo slika nebi radila, očito je da ju krivo ubacuješ …pa bi se fokusirao još jednom dokumentaciju kako uopće prikazati sliku

  • ako slika tamo radi, onda bi iz tog stanja osnovnog web-a došao u što manje koraka do tog stanja web-a gdje ti slika ne radi. Taj prijelaz je najbolje podijeliti u samo dva koraka.

I onda gledaš … pojavljuje li se slika nakon prvog koraka:

  • ako ne, greška je već tu negdje u prvom koraku …pa taj prvi korak dijeliš na dva koraka i ponavljaš proces
  • ako da, to znači da će greška biti u drugom koraku, pa njega dijeliš na dva koraka i ponavljaš proces

Tom tehnikom ćeš vrlo brzo suziti grlo na krivca koji uzrokuje da se slika ne prikazuje…doduše, mukotrpnije je tako nego ako ti netko točno zna reći koji je razlog…ili barem nanjušiti oko čega može biti problem.

Btw. jesi li radio prije ParcelJS sa webpackom ili ti je to prvi bundler?

1 Like

Parcel mi je prvi bundler koji koristim, u kursu (ako si upoznat sa Jonasovim kursom na Udemy) rekao je da je dosta jednostavnije krenuti sa parcelom u odnosu na webpack i tako shvatiti kako funkcionisu arhitekture (on je u kursu pokazao MVC arhitekturu). Takođe kaže kako će dosta jednostavnije biti naučiti neki od frameworka poput ReactJS ako se dobro nauči kreiranje sopstvene arhitekture prije toga.

Ii hvala ti na odgovoru.

1 Like