🚨 Je li i vas pogodio zadnji Google June 2025 Core Update?

Pozdrav ekipa,

Kao što ste vjerovatno primijetili, Google je 30. juna 2025. pokrenuo rollout novog velikog algoritam updatea (June 2025 Core Update), koji će trajati do kraja jula. Kod mene je promet na sajtu drastično pao zadnja 2-3 dana, čak preko 60%.

Interesuje me kako stoje stvari kod vas? Jeste li primijetili neke velike promjene?

Kakve su vam trenutno pozicije, je li vam se promijenila CTR stopa ili impresije?

Ako je netko pronašao način za brzo prilagođavanje ili oporavak, bilo bi super da podijeli svoja iskustva.

Svaki komentar je dobrodošao, hajde da vidimo kako se možemo prilagoditi ovom novom updateu!

LP svima!

Meni posjete rastu kontinuirano. Vidim da se tumba ali svaki dan mi broj UV bude veći od prethodnog dana.

Pričam o domaćem sajtu.

Strani je skršen već prije pa ni ne gledam. I tako skršen svaki mjesec donese neku paru na payoneer.

1 Like

Kod mene sve isto,samo para manje. Dolar je pao,pa manje i daju…

Primjetio sam da se “nešto dešava”, ali većih promjena nije bilo… domaći je sajt.

Strani sajt koji je za vrijeme HCU bio pao sa 700-800 klikova na dan na 40-50… Onda se ajmo reći oporavio donekle, i sada je opet pao na 80-100 klikova dnevno..

strani sajt, američko govorno područje.

LP iz Njemačke :slight_smile:

UPDATE: S korisnikom @komentar u privatnim porukama došli smo do zaključka da je možda razlog što sam izgubio pozicije izmjena featured image-a :slight_smile:

4.7 sam izmjenio sve featured image na sajtu i zaista sitemap prikazuje update jer mi se nije zadržala struktura url-a featured image-a (nije u istom folderu) :slight_smile:

Nadam se da će se posložiti i vratiti i idući mjesec-dva :smiley:

Izvjestim vas nakon nekog pomaka gore ili dolje :smiley:

Vidio sam da se nešto događa. Prethodna dva su me ozbiljno skršila, ovaj je vratio svjetlo na kraj tunela.

5 Likeova

Lijepo za vidjeti :heart_eyes:..

Zašto si mijenjao featured images?
Kod mene malo gore, malo dolje. Nikako da se stabilizira.

Zbog autorskih prava. Preko 100 clanaka je na sajtu nesto sam ja radio. Nesto drugi ljudi. Ne znam da li su slike licencirane. Na drugom sajtu sam imao sliku i dobio 250e da platim ili na sud da idem.

Je li Copytrack ili neka ozbiljna firma?

Ma šou ovi nijemci su gori cigani nego mi :smiley:

Skinuo sam sliku sa xy sajta a vlasnik iste je picture-alliance.com koje zastupa ksp.de.

Prijete mi tužbom ili da uplatim 250.13€ u roku od 14 dana, 90% te cifre su usluge ksp-a.

Međutim javim im se da mi smanje naplatu jer je 250e puno u međuvremenu ne odgovaraju i 14ti dan im uplaćujem 250.13€ nakon 2 sata mi odgovaraju eto slažemo se da ti smanjimo za 90 € .

Kažem im da sam uplatio jer sam se plašio tužbe i da mi vrate 90€ . Kaže jok otpada to moraju se obje strane slagati da se to tako odradi i eto ne slažu se sad za umanjenje :smiley:

Ukratko skemeri i oni gori od nas :smiley:

1 Like

A kako će oni na sudu dokazati da si ti kršio autorska prava?

O dragi Bože, pa što im plaćaš. Ko ide na sud za 250€? Daj nađi nekog. Kom individualcu su ikad preko suda išta naplatili? Koliko su ozbiljna firma pokazuje mogućnost cjenjkanja ko na pijaci. Imaš temu na forumu o tome i opet ti džaba. Još imaš i iskustva sto godina. Razočaro si me.

Kolega živi i radi sajtove u Njemačkoj. Mislim da je i to razlog zašto je tako reagirao.
Drugačije se stvari provode vani nego kod nas

1 Like

Da, to nisam znao. S tim da vjerujem da ni vani ništa učinjeli ne bi.

hahahah nemoj tako :smiley:

Legit ljudi, žive od toga biznis napravili bukvalno.
Pričao sam i sa pravnicima i sa ljudima koji su imali iste probleme. Na kraju je bilo ili idi na sud i pravi se budala da ne znaš da si novi ovdje (možda mi prođe) ili plati i šuti, ova druga opcija mi je bila sigurnija, nego sudske troškove plaćati :slight_smile:

Točno znaju s kojom cifrom mogu baratati. Ne premalo, a opet ne preveliko.
Maheri

Slali su ljudima po 2-3 milje nagodbe :slight_smile: