Je li ikome potreban logotip ili web stranica?

Radim logotipe i web stranice za malu zaradu od 50-100ak€.

Budući da sam počela sam svoj biznis oko logotipa i web stranice, a i puno ljudi traži takve ljude…
Na slikama su neki od mojih logotipa, a i također imam i napravljene čestitike i postere no smijem samo 5 datoteka staviti, ali dosta klijenata mi se javilo u Vukovarsko srijemskoj županiji da im se sviđaju te da ih zovu DOSTA MUŠTERIJA za narudžbu.
Nadam se da će se netko javiti oko toga.
Za sve dodatne informacije možete me tu pitati ili mi poslati na e-mail.
e-mail: [email protected]
Dizajn bez naslova (6)




Zdravo Anci. Dobrodošla na forum👋

U kojem programu radiš logo-e?

Pozdrav Zdenga!
Različite dizajnove radim u canvi, sumopaint i u pixlr X.

Dobrodošla na forum :grinning: Par dobornamernih saveta ako doustiš…
Kada radiš logotipe (logoe) gledaj samo da su fontovi free verzije takođe važi i za eventualne slike koje “ugrađješ” u logotipe da budu free. Jer se može destiti da autorskim pravom zaštićene.Pa da tebe ili kompaniju za koju si izradila logotip tuži neka osoba ili advokat.

Takođe savet logotipi se uglavom rade u dve eventualno tri boje, jednostavniji dizajn da bi ostali u sećanju klijentima (pogledaj logoe svetskih ili domaćih kompanije) firmi prodavnica itd…

Ove što si okačila ovde su malo previše šarenoliki (moje mišljenje) i gube poentu odnosno fokus na ime kompanije ili onoga što nude.Previše “slika” i detalja što odvlači pozornost na sam koncept imena to jest logoa.

Uglavnom (većina) pravi ili ako hoćeš ozbiljnijih graf. dizajnera upotrebljavaja adobe Ilustrator za izradu logotipa. Malo jeste komplikovan za rad dok se ne nauči. Ali to je pravi način da postaneš pravi i dobar graf. dizajner .

Ovo ti govorim jer sam nekih 3-4 godine radio i bavio se izradom logotipa (dok nisu došli na platforme Indijci pakistanci i tajlanđani :neutral_face: )

Na kraju srećno ti :grinning: s poslovima bilo!

2 Likeova

Znam da je previše šarenoliko, no kada mi klijenti dolaze pa im izrađujem logo postavljau mi pitanja zašto je tako tmurno ili ne bojno pa dodam puno boja jer kada prodavaju sa štandova da se primjeti ili da ugledaju nešto zanimljivo i uočljivo.
Hvala na savjetima, ali ne mogu si prijuštiti adobe ili photoshop jer izrađujem na slabom laptopu popout lenovo.
Pa koristim besplatne programe poput canve, sumopaint ili pixlr X.

1 Like

Ako tako klijenti zahtevaju onda je O.K odnosno logotipi su na mestu! Da zaista ilutrator je zaista skup alat za rad a mora se imati jak kompjuter.Upotupnosti se slažem s tobom !

1 Like

Pitao sam te jer sam mislio da trolaš na forumu :smiley:

Preporučio bih ti da 5-6 mjeseci nudiš besplatnu izradu logotipa i da malo dobiješ osjećaj za boje, fontove, i sam dizajn.

Ovakve stvari koje sam označio tebi kao dizajneru ne bi trebale promaći ni u prvoj testnoj verziji logoa…

Kao što sam i rekla znam da je previše šarenoliko, no kada mi klijenti dolaze pa im izrađujem logo postavljau mi pitanja zašto je tako tmurno ili ne bojno pa dodam puno boja jer kada prodavaju sa štandova da se primjeti ili da ugledaju nešto zanimljivo i uočljivo.
Hvala na savjetima, ali ne mogu si prijuštiti adobe ili photoshop jer izrađujem na slabom laptopu popout lenovo.
Pa koristim besplatne programe poput canve, sumopaint ili pixlr X.

Ma da. Sretno s oglasom.

1 Like

Ako želiš raditi logotipe možeš ih izrađivati i u Inkscape-u. Program je za rad s vektorima.
Nije loše proći koji natječaj na 99designs . com
tako stekneš rutinu, što nevalja, što je in i što je out.
Logotip nije clipart grafika.

2 Likeova

Savjetujem ti da pokušaš sa AI image generatorima kreirati logo, samo svoj tekst dodaš. Na kraju za klijenta nije bitno dali je rad isključivo tvoj nego kakav je rad. Ionako će prije ili kasnije većina toga prijeći na AI.

3 Likeova

Anči ajd mi pošalji podatke i slićice logotipova. Imam web stranicu i ubacio bi te u kategoriju “Radovi naših članova”. Dosta osoba prati stranicu pa te možda netko angažira.
Podatke molim pošalji na [email protected]
U prilogu par rečenica o sebi slika, slike radova kao i ovdje i kontakt a može i linkove na društvene mreže gdje te zainteresirani mogu kontaktirati.

1 Like