Jedna domena na dva hostinga

Je li moguće da jedna domena npr. bilošto.com bude na dva različita hostinga od dvije različite firme? Mislim, s obzirom da kod domene se može dodati više nameservera, mogu li biti od različitih firmi da bi to svejedno radilo? I ako je to moguće, je li se učitava stranica sa nameservera po redu kako su navedeni u domeni ili ide neki random?

To ti sve vec spada u round robin sheme, failover, cluster, nesto.
Skupe i tehnicki zahtjevne konstrukcije.

Ugl, ako ti to bas ne treba (tipa, pricas o simple web stranici kakve obicno se furaju); stavit par NS-a + redovit back up ce ti definitivno dati dobre rezultate i miran san.

I da, ako se ne varam, NS-i se citaju redom upisa.

Kužim te, ali nije problem u back up-u, nego čisto da se osiguraš da stranice budu online ukoliko rikne server kod jednog hosting provajdera, pa da se dižu sa drugog, jer mi se sad dogodilo da je jučer negdje valjda popodne riknuo server i stranice su mi down. sa mogućnošću stavljanja dva različita hostinga gdje je drugi čisto osigurač u ovakvim slučajevima ne bi se gubilo ništa, jer mi se dogodilo i to da sam izgubio prvu poziciju na tražilici i to samo nekoliko sati nakon kvara.
u svakom slučaju hvala na odgovoru i idem lupat glavom po zidu dok mi stranice ne prorade.

A da jednostavno koristis cloudflare ?

Ovo sto pricas je tehnicki izvedivo ali jednostavnije ti je koristiti cloudflare za pocetak :wink:

Cemu koristiti CloudFlare? Pa to je samo CDN, koji omogucava korisnicima da kroz njihov CDN dodju sto brze do site-a. Iako ima nekakava opcija snapshoot-a, sumnjam da je to napredno i da se moze bas 100% snapshootat neke zahtjevnije stranice. Cak i dnevnik.hr koristi cloudflare, pa kad se dogodi da je down, dobije se greska da je site down i prikaze se njihov site od prije 2 dana, no to je samo naslovnica, nijedan backlink ne radi… toliko o tome. Nadji stabilan server u cloud-u i to ce raditi bez previse downtime-a. Ako trebas pouzdan hosting ili VPS … javi se na PM, imam super cijene.