Jedna glavna i više malih stranica za affiliate?

Znači imam u planu pokretanje jedne web stranice na kojoj pod glavni izvor zarade planiram koristiti affiliate programe. Na toj stranici biti će recenzije proizvoda, moja mišljenja, uglavnom sve onako kako treba izgledati jedna affiliate stranica.

Objasniti ću na primjeru kako sam zamislio, naravno ne doslovno, već planiram raditi stranicu vezano uz elektroniku, ali pisati ću o monitorima ovdje za primjer:

Glavna stranica - Recenzije raznih monitora, koji su najisplativiji, koje marke su trenutno najbolje…

Sporedne stranice (planiram 10 komada):

  1. Dell monitori
  2. Samsung monitori
  3. LG monitori …

Znači na sporednim stranicama držao bih se isključivo te jedne marke i pisao o njoj, njenim modelima, a linkao ka glavnoj stranici…

Naravno niša o kojoj ću pisati nisu monitori, već jedna puno manje poznata…
Zanima me vaše mišljenje ima li smisla pokretati takvo nešto? - Naravno na engleskom jeziku mislim pisati…

Btw. da odmah pitam. Da li bih mogao imati problema vezano uz domene (nadovezujem se na primjer) s imenom i dodatak monitor.

Znači npr - SamsungMonitors.com ili LGMonitors.com?

Da, mogao bi imati i nikako nemoj zakupljivati domen sa nazivom brenda, vec uzmi domen koji ces ti brendirati, a na kojem ce zatim biti kategorije brendova, recenzije modela itd

Znači bolje je ne uzimati takve domene?

Konkretno neznam sa čime ih onda zamijeniti, jer sam mislio ovako napraviti:

  1. GLAVNA : ComputerMonitors.com

  2. LGmonitors.com

  3. Samsungmonitors.com
    i tak još 8 domena s imenima…

Naravno monitori su samo primjer, radi se o manje ponatoj tehnologiji i markama…

Da, upoznat sam baš konkretno sa tom situacijom i možeš imati problema od strane velikih brandova ako im koristiš ime u domenu.

Moj savet je da uopšte ne praviš te micr niche sajtove jer svakim update-om sve više gube na težini, već da stvoriš 1 ili više autoritetnih sajtova sa puno sadržaja kvalitetnog.

1 Like

Tzv, satelitski sajtovi odavno nisu popularni, pa poslušaj ovo što ti se savjetuje, jedan ali vrijedan sajt. A i energiju nećeš razbacivati bez veze.