Jedna idea, kritike?

Palo mi na pamet onako usput, a čini mi se zanimljivim…pa da podjelim.

Uglavnom, postoje one aplikacije za kafiće…da si mogu tipkat narudžebe sa nekog stola…i prosljedit narudžbu na šank. Em ih cuga čeka pripremljena na šanku…em ne moraju pamtiti koji stol šta pije. Baš je frend radio na moru i kaže da je ludilo imati osam stolova u glavi, a blokići nepraktični.

E sad, neznam koliko su te aplikacije razvijene, pa možda ovo moje nema previše smisla…no čini mi se da nisu preveć kad vidim da neki konobari koriste specifične uređaje za to, a danas bi svaki smartphone mogao odrađivati taj zadatak. No i ako postoje aplikacije…opet vidim neku prednost koju bi web mogao pružiti za razliku od aplikacije.

Znači, sustav zamišljam kao javno dostupnu web stranicu, responzivnu naravno. Recimo www.birtija.com xd
I sad, određeni kafić radi svoj account na toj stranici i kroz korisničko sučelje definira svoj kafić. Postavlja poziciju stolova…i dodjeljuje određene uloge. Uloge bi bile kao permissioni koje bi dodjeljivao drugim korisničkim računima. Tipa pero.perić je konobar, miki je na šanku itd. Od tog trenutka korisnik pero.perić može tipkati narudžbe sa stolova i prosljeđivati ih miki-ju koji radi za šankom…

E sad, jedna stvar koju bi omogućila web stranica, a koja nije moguća aplikaciji. Kad dodju gosti, oni bi mogli vidjeti na meni-u opciju narudžbe preko mobitela…odu samo na www.britija.com/imeBirtije, ukucaju broj stola koji se također nalazi na meni-u i pošalju narudžbu. Cijeli meni bi također mogao biti preglednije sortiran na mobitelu…i tako.

Kritike?

Jedan decko s ovog foruma je tako nesto odradio slicno, pa vidi s njim…
http://www.kasir.rs/

Ja zapravo nemam planove bacat se u to…samo dijelim :wink:

Ali očito ljudi već rade onda takve stvari :slight_smile:

Radim ja to s još jednim prijateljem ali nije nam primarni projekt pa cemo vidjeti kad ce biti online, mislimo ponuditi rijesenje kaficima for free a restoranima naplatiti neku simbolicnu mjesecnu cijenu