Jedna od vaših web-lokacija ili više njih krši pravila programa AdSense

Danas sam dobio ovo upozorenje:

Veliki oglasi na vidljivom dijelu stranice na mobilnom uređaju

Izdavači ne smiju implementirati Google oglase na bilo koji način koji ih prikriva. Radi pozitivnog korisničkog doživljaja važno je da izdavači jasno razlikuju Google oglase i sadržaj web-lokacije. To uključuje, ali nije ograničeno na sljedeće: izglede web-lokacije u kojima oglasi guraju sadržaj u donji dio na mobilnim uređajima, postavljanje oglasnih jedinica veličine 300 x 250 ili većih na vidljivi dio stranice na web-lokaciji optimiziranoj za mobilne uređaje.

Kako biste ostali u potpunosti u skladu s pravilima, osigurajte da vaša web-lokacija i izgled oglasa ostaju u skladu s pravilima na svim uređajima. Više informacija o tom pravilu možete pronaći u našem centru za pomoć.

Može li mi neko objasniti u čemu je problem? Jedino što mi je sumnjivo jeste oglasna jedinica 120x600 koja je u članku tj. na početku teksta pa na mobilnim uređajima pola zaslona zauzima oglas a pola tekst (oglas lijevo, tekst desno), i jedino tu oglasnu jedinicu imam na ovoj web lokaciji za koju sam dobio upozorenje dok na ostalim nije slučaj i nisu označene da krše pravila.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Ja sam istu poruku dobio za jedan DE portal juče, a radilo se o tome da mi je pozicija adsa bila pozicionirana nakon 3 rečenice u članku, a odmah više toga su bili share buttoni, pa se to na fonu bilo malo po*ebalo, sad sam stavio responsive block i pozicionirao ga u sred samog članka, a ne nakon 2-3 rečenice, i sad je okay.

Ovo je jedan od glavnih razloga, ali ne i jedini, zašto je dobro koristiti plugin Google Adsense, ako je riječ o WP.u, :sunny:
Tada si ovu, i sve druge brige jednostavno prepustio njemu (Googleu), i nikakvih problema ne bi smjelo biti. Niti razmišljanja o postavljanju oglasa Sve je samo - klik. :blush:

1 Like

Jos jedan od dobrih pluginova za WP je Quick Adsense.

1 Like

ad injection je isto dobar plugin…